2021. máj 07.

Rajzeszközök egyéb használatra

írta: Sz. Barta Ágnes
Rajzeszközök egyéb használatra

Eljön az az idő, legkésőbb tinédzser korban, amikor az ember ki akarja fejezni az egyéniségét valahogyan. Sok esetben az öltözködésén, hajviseletén keresztül. Mivel az iskolában egy-két dolgot sűrűbben használunk/használtunk, ezért ezek az eszközök gyakrabban kerülnek ránk, és kezdik el az öltözetünk részét képezni. Például a ceruzát fül mögé az iskolásokon kívül a szerelők, mérnökök is sűrűn teszik. Az iskolások lazaságból, míg a szerelők praktikumból, hogy közel és kéznél legyen ez a fontos eszköz. Aki viszont egyénisége megmutatására használja ily módon dísznek ezt a kis tárgyat, az egy kis lyukat fúrva bele könnyen rakhatja a fülébe, a ruhájára, vagy a táskájára is fityegőnek. 

fulmoge.jpg

A rajztáblán való rajzoláshoz nagy segítség a csipesz. Én is sokat használtam így is, de néha, ha nem volt hajgumim, a hajamban is jó szolgálatot tett az arcomba lógó tincsek visszafogására. Ezenkívül mostanában használom a kávés zacskó összezárásához is.

csipesz.jpg

Költöztünk, és eltűntek az egyik dobozban az ecsetjeim. Nem estem kétségbe, mert leselejteztem a használt  fogkeféinket, és kiváló ecset lett belőlük.

fogkefe.jpg

A papír is sűrűn van a kezünk ügyében. Ha csíkokat vágunk egy nyomtatólapból, akkor fűzhetünk magunknak szép karkötőt. Papírból egyébként mindent meg lehet csinálni, csak megfelelő papírt kell választani hozzá. Papírmaséból sziklák is készülhetnek, amik egy kis festéssel teljesen élethűnek tűnnek. Sokat használják a papírmasét színpadi kellékek készítésekor, vagy film díszletek gyártásakor is.

karkotopapirbol.jpg

Az iskolában mindenki használt műanyag vonalzót, de legkésőbb fizikaórán talán mindenki kipróbálta a haj felállító hatását is ennek az egyszerű kis eszköznek. Nagyon jó szórakozás és még talán a fizika érdekes mivoltára is felhívja a gyerekek figyelmét. 

vonalzo01.jpg

A lenti videómat tudom még Neked ajánlani, ahol nem a rendeltetésének megfelelően használok valamit, vagy legalább is egy kicsit másképp... a ceruzámnak egy részét. :) 

Ha tetszett a bejegyzés like-old, iratkozz fel új tartalmakért, és ha megteheted támogass engem a Donably-n!  https://www.donably.com/barta-creative-studio

 Találkozunk jövőhét pénteken! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Ha pedig a divat, a ruhák és a grafika szerelmese vagy, akkor nézd meg direkt Neked készített lejátszási listámat! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/httpswwwbartacreativestudiocom/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

 

Szólj hozzá

szórakozás divat ékszer élmény fogkefe papír vonalzó ceruza karkötő csipesz fülbevaló fityegő