2022. máj 13.

10 képvicc, ami mosolyra derít

írta: Sz. Barta Ágnes
10 képvicc, ami mosolyra derít

Ma a képviccekről fogok nektek írni. Már gyerekkoromban imádtam az újságok utolsó lapjain megjelenő képvicceket. Legyen szó egy képből állóról, vagy rövid képregényről. Az egy képből állók között vannak ugyan pikáns képviccek is, azokat nem mindig díjazom annyira, de azok között is akadnak gyöngyszemek. A képregények között a Garfield képregény volt a kedvencem. 4-5 képből állt, rövid szöveget tartalmazott, és volt egy kis csattanó a végén. Sokszor pont eltalálta az éppen aktuális "mindenből elegem van" hangulatomat, ami a tinédzser éveimet jellemezte. Nagyon üdítő volt olvasni őket a sok politikai cikk mellett. Legalább valamiért érdemes volt kézbe vennem az újságot. Lehet, hogy általa szerettem meg a képvicc műfajt is. Szerettem én is viccelődni az ismerőseimmel, barátaimmal, családommal szóban és cselekedettel is. Az általános iskolában nagyon menő volt, hogy ha valaki viccet tudott mesélni. Olyan vicceken nevettünk, amin ma már csak nevetek. :) A gyerekeknek valahogy teljesen más a humorérzéke. Néha olyan összetett szavakon is tudnak nevetni, mint a "hangyabuli". :)

Volt olyan nap, hogy 5-6 viccet is hallottam valakitől. Ilyenkor általában egyet sem jegyeztem meg, ha viszont csak egyet-kettőt meséltek, akkor szívesen adtam tovább őket én is másik hallgatóságnak. Olyan viccet is tudtam, ahol nem csak beszélni mozogni is kell. Az egészet a kezünk segítségével lehet lebonyolítani, és a "ruhásszekrényt" kell benne pakolgatni. Ha ismeritek ti is, akkor tudjátok, hogy miről beszélek. Hogyha kimaradt nektek, nézzétek meg erről készült rövid videómat!

Felnőttem -legalábbis korilag-, de továbbra is szeretem a képvicceket. Néhány éve gyakran készítek képviccet a Facebook-ra és az Instagram-ra, mert oda kell a viccek mellé egy jó kép is, hogy felkeltsék a figyelmet. A Facebookra téglalap oldal arányú képvicceket készítek, általában "Móricka rajz"-os jellegű, gépi rajzzal. Túlnyomó többségben általam kitalált viccet illusztrálok, de régi e-mail-jeimből is szemezgettem már olyan viccet, amit érdemes volt illusztrálni és publikálni.

Instagram-omra négyzetes képet készítek a saját fejemből kipattant vicceimhez. Itt legtöbbször állatos vicceket osztok meg. Volt már, hogy két oldalas viccet készítettem, de mostanában inkább egy oldalra rakom a vicc csattanóját is. A viccek illusztrációihoz sok esetben grafikáimat, vagy állatos fotóimat használom. Nézelődjetek az oldalaimon, mert találhattok még kimaradt vicceket, és egyéb érdekességeket is.

Az első 7 képviccet még sehol sem láthattátok eddig, a további 3 ismétlés. A Facebook-ról, Instagram-ról. A medvés képvicc nem saját viccet tartalmaz. Jó szórakozást hozzájuk!

1.

betoro_vicc.jpg

2.

fodrasz_vicc.jpg

3.

postas_vicc.jpg

4.

varrono_vicc.jpg

5.

 

tehenes_vicc01.jpg

6.

tehenes_vicc02.jpg

7. 

lepkess_vicc01.jpg

8.

pillangovicc.jpg

 9.

kecskesvicc.png

10.

vicc04.png

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

kép vicc videó rajz grafika számítógép illusztráció vicces videó számítógépes program