2023. feb 03.

3 szeretetreméltó téli elbújós hely és 4 szívmelengető romantikus város

írta: Sz. Barta Ágnes
3 szeretetreméltó téli elbújós hely és 4 szívmelengető romantikus város

hogy kihasználjuk az utolsó téli hétvégéket mielőtt beköszönt a tavasz

Dobogókő

A tél csodaszép tud lenni, főleg ha esik a hó és zúzmarásak a fák. Erre a felséges téli látványra esély mostanában csak hegyvidéki helyszíneken van. Ahol nincs olyan forgalom, hűvösebb van az átlagosnál, és nem kaparják fel a havat, vagy sózzák fel az utakat mindenhol. Dobogókő az egyik leggyönyörűbb hely Magyarországon. Voltam már többször is itt. Télen-nyáron gyönyörű. A panoráma fergeteges, a szálláshelyek meghittek, az erdő csendes. A település a kirándulók paradicsoma, számos, különböző nehézségi fokú túra útvonallal. Mi egy olyan erdei apartmanban jártunk, ahol oxigén dús vízben ejtőzhettünk az egészségmegőrzés zászlaja alatt.

dobogoko_01.jpg

Kegyhelyek is vannak.

dobogoko_02.jpg

Romok is.

dobogoko_03.jpg

Étterem az erdőben.

img_2993.JPG

Királyrét

Itt is sok túraútvonal és tanösvény áll a kirándulók rendelkezésére. Bámulatos erdőkbe visznek, még tavat is láthatunk, ha jó felé indulunk. Emellett lehet lovagolni, hajtányozni, kis vonatozni is. A kis vonat erdei végállomásához közel érdekes kiállításra leltünk. A Kismarosról induló kis vonatról egyébként több helyen is érdemes leszállni. A rétesezőt Kismaroson nem ajánlott kihagyni, aztán a Morgó megállónál az éttermet. Mindkét vendéglátónál mennyei falatokban lehet részünk. A Morgóhoz közel romantikus szállás található. Tudom még ajánlani a Királyréti kastélyt, és a vele szemben lévő turista szállást is. Különböző igényeknek megfelelően, különböző árkategóriákban. 

kiralyret.jpg

Bükkfürdő

Kedvesemmel voltam jó néhány éve Bükkfürdőn. Magával ragadott a község varázsa. Egy nívós wellness szállodában szálltunk meg, úgyhogy a csönd és a fantasztikus környezet mellett a kényelem is otthont kapott ebben az utazásunkban. Tudom ajánlani feltöltődésre a város zajától menekülő lelkeknek. Annyira pihentető volt a helyszín, hogy egész úton alig fotóztam. Így csak egy éttermi fotót tudok megmutatni.

dscf9038.JPG

Győr

Olyan a város, mintha a Süsü díszletei között sétálnánk. Alacsony, gyönyörű, régi házak vannak az óvárosban. Többféle a stílusuk, de a látvány mégis egységes. Látnivalóból sincs hiány. A városháza és egy-egy nevezetes ház kihagyhatatlan. Ezenkívül gyönyörű látványt nyújtanak a várost átszelő folyók, és az ünnepi fényben úszó belváros is. A természet kedvelői számára is tartogat élményeket a város. Az aktív turisták végig járhatják a város tanösvényeit.

gyor_02.jpg

Este pedig így néz ki.

gyor.jpg

Kaposvár

Szintén csodás óvárossal rendelkező csendes város. Az emberek kedvesek. Számos érdekes múzeum, szobrok és egyéb látnivalók állnak rendelkezésére a kíváncsi vándornak. Jobbnál jobb cukrászdák kínálatából válogathatunk.

kaposvar.jpg

Kőszeg

Hasonlóan bájos kisváros, mint az eddig említettek. Szinte visszacsöppenünk a múltba a város falai között. Rengeteg épületet lefotóztam. A vár fergeteges.

koszeg.jpg

Tata

Itt is van egy vár és egy tó. A vár és az Öreg-tó a város legfőbb nevezetességei. Hogyha valaki romantikus sétára vágyik, feltétlenül barangoljon el kedvesével a Tatai Fényes Tanösvényre. Jó program lehet még a városnéző busz is.

tata_02.jpg

tata_01.jpg

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk két hét múlva péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

fotó kép utazás képek élmény