2022. nov 07.

Utazás tervezés Dömösre, invitáló fotókkal

írta: Sz. Barta Ágnes
Utazás tervezés Dömösre, invitáló fotókkal

2-3 éve voltunk Dömösön a kempingben, amit autóval, Volán busszal, vonattal és komppal is meg lehet közelíteni. Rengeteg kirándulóút indul a térségből az erdő felé. Az egész község nagyon szerény, kedves és csodaszép. Gólyát is láttunk az egyik villanyoszlopon. A kemping nagyon családias; van medence tűzrakóhely, meg ami kell. Mi kis kő sorházban aludtunk. Sokat tollasoztunk, labdáztunk, frizbiztünk a területen. A Luis Vendéglő-ben (2027 Dömös, Petőfi tér 4.) ebédeltünk általában, ami nem volt messze tőlünk. A Duna-part felé kellett sétálni. Az étterem mellett lehet kajakot, kenut is bérelni. Finomak voltak az ételek, szép a kilátás. Ezt a kis madárkát a kerítésüknél vettem lencsevégre. Ebéd után lesétálhattunk a Duna-partra, ahol a Dunakanyar tárult a szemünk elé. Sok jópofa kőrakást láttunk a parton, és a szép megmászható fákat meg is mászták a gyerekek. Rengeteg fotó készült. 

pixiz-07-11-2022-09-27-20.jpg

Prédikálószékre is vezet kirándulóút Dömösről a gyakorlottabb túrázóknak. Mi a gyerekekkel az "állatparkot" néztük meg, ahol voltak lovak, kecskék, bárányoktehenek, és egy nagyon barátságos szamár. Többükről videót készítettem, amelyek nagyon népszerűek lettek a csatornámon. A linkekre kattintva megnézhetitek őket. Volt az állatok mellett egy hangulatos kis étterem. Betértünk, és finomabbnál-finomabb falatokkal töltöttük meg a hasunkat. (2027 Dömös Macskások-Nyilasok dűlő 056/3). Kellemes séta várt minket visszafelé az erdőben, és a kedves dömösi utcákon a kempingig. Ezzel a lóval menet közben találkoztunk valahol.

pixiz-07-11-2022-09-30-45.jpg

Komp is közlekedik Dömösről Visegrád felé. Érdemes viszont az utazás előtt utána nézni, hogy jár-e éppen. Mi Nagymarosra mentünk. Nagyon festői település; gyönyörű régi házaival, öreg fáival. Egy stílusos cukrászdát is kipróbáltunk a Duna-parttal párhuzamos utcában.

pixiz-07-11-2022-09-18-52.jpg

Zebegényt is meglátogattuk. Szintén csodás kis hely. A főtértől nem messze finom ételeket lehet enni. A Duna-parthoz közeli teraszos cukrászdában pedig ízletes limonádét és laktózmentes édességeket fogyasztottunk a családdal. Meg lehet tekinteni néhány kiállítást a közelben, többek között a Hajó Múzeumot, ami nagyon érdekes gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Zebegényből is indulnak túraútvonalak. Mi is kipróbáltunk néhányat a gyerekekkel. A Főtéren fotóztam a cím alatti montázson látható vasrózsákat, amikor egy vadász jelenet akadt a szemem elé. Egy imádkozósáska nézett ki magának egy citromlepkét

pixiz-07-11-2022-09-24-08.jpg

Visegrádra autóval mentünk. A Visegrádi bobpálya már régóta vonzotta a gyerekeket. Nem egyet, nem kettőt csúsztak is vele. A büfében néztünk magunknak ebédet, de végül csak ittunk egyet, és tovább álltunk. A hegytetőn két elegáns étterem volt. Az egyikbe bementünk, és nemsokára ki is jöttünk, mert nagyon udvariatlanok voltak a pincérek. Ezután a Hotel Silvanus éttermébe mentünk be, ahol nem csak fergeteges kilátásban részesültünk, hanem illedelmes, kedves kiszolgálásban is, és a megrendelt étel is fenséges volt. A linken található videómban ti magatok is megnézhetitek. Olyan gazdag gombaleves azóta sem ettem, mint ott, és a főételek is finomak voltak. Az ár pedig nem volt lényegesen magasabb, mint a kinti büfé árai. Jól éreztük magunkat, még a gyerekeknek is volt játékszoba, ahol türelmesen tudták kivárni a megrendelt ételek érkezését. A közelben található minigolf pálya tette fel a napunk végén az i-re a pontot.

viragok.jpg

Az utazásunk végén azt tudom mondani, hogy érdemes meglátogatni ezt a vidéket, családosoknak, idős párnak, túrázó fiataloknak, és igazából mindenkinek.

Itt láthatjátok még videóimat, amit Dömösön készítettem. Itt például Bogárkám című, vagy az erdei séta közben felvett Pillants a pillangóra címmel ellátott videóm. A Bogár mentőakció sztorija ebben a videóban látható, Itt a gyík, hol a gyík című videómban pedig egy aranyos gyíkocska rövid történetét követheted figyelemmel. Ebben a rövid természetfilmemben a Szobros játék gólyávalban egy játékot játszhatsz egy elegáns gólyával. 

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Itt láthatóak a környéken felvett állatokról készült videók egymás után, ha nem akartad megszakítani az olvasást.

Szólj hozzá

kép videó képek virág élmény állatok tervezés montázs színes fotó