2024. feb 02.

Mit esznek a Tiktok és az Insta oldalamon 1-től 10-ig?

írta: Sz. Barta Ágnes
Mit esznek a Tiktok és az Insta oldalamon  1-től 10-ig?

Izgalmas statisztika

Tudom, hogy ez a két szó "izgalmas", meg "statisztika" majdnem, hogy ellentétben áll egymással, de azért igyekszem érdekesen, és nem szárazon tálalni az adatokat.


Sok esetben megosztom ugyanazt a videót Instán és TikTok-on is. TikTok-on készítem el a videót, lementem logó nélkül, és lementem hozzá a leírást is a hashtagekkel. Aztán ezt rakom fel Instagram-ra a zene kicserélése után. Zenét az Instagram készletéből választok, ha oda rakom fel a videót. Persze itt is meg kell adni beállításokat, választani borítóképet stb.

Adott esetben (legtöbbször akkor, ha beszélek is a videóban) egy Kdnlive nevű, offline programmal készítem el a videókat. Itt a lehetőségek végtelenek, nem kell az online programok megkötéseire hagyatkoznom.

insta.jpg
Lássuk az említett videókat!
Téma választás tekintetében választottam külön a videókat.

1;

Vannak állatos videók. A reals-ek közül a sünről készített videóm volt a legkedveltebb. Rengeteg embernek ajánlotta az Instagram, sokan szívezték is. Ilyen volt még a szemetesből evő nyulas videóm, és a stresszoldó nyulas is. (4264, 316, 297 nézőjük volt)

A TikTok-on is kedveltek az állatos videóim, ide ugyan a sünöset nem tettem fel, de mind az állatkertben készített videóm, mind az állatos fotókból összerakott videóm nagy népszerűségnek örvendett. (827, 883 néző)


2;

Hogy dolgozom videók. Ezek a videók engem mutatnak munka közben. Míg a TikTok-on "A nagyon szeretek fával dolgozni" videómat 1026-an nézték meg, a "A munka a reMarkable-lelt" 944-en, a "Hogy folyik a munka a műhelyben"-t 867-en, addig a hasonló témájú, vagy teljesen ugyan ilyen alkotós videóimnak az Instán 40-60 nézője van.


3;

Ki vagyok én, és a mi a vállalkozásom? Ez a téma is megosztó egy kicsit. Az Instán a "Bemutatkozok" videómat 55-en, TikTokon 282-en nézték. Más videókat 40-70-en, míg ilyen témájú videókat a TikTok-on olyan 200-300-an szoktak. 


4;

Melyek a kedvenc termékeim, milyenek a termékek? Ez a a témakör már kicsi változást mutat. Összehasonlítva néhány videót itt és ott is eltérő eredmények születtek. Pl.: Kétoldalú kirakósok 133 (Insta)- 251 (TikTok),

Koponyás kendők 118 (Insta) 285 (Tiktok), de nagyjából ezeket kivéve az arányok egyformák a hármas témakör videóival a két csatornán.


5;

Invitáló videó, amikor kézműves vásárra hívok mindenkit, hogy tartson velem, nézze meg a standom. Az Instán 243 nézője volt a Kiskert piacra invitáló videómnak, aztán volt egy lefelé ívelő tendencia Hello Piac-os szervezésű, Studio6, vagy Szimpla Kert-be invitáló videóimnál. 172, 77, 98, 75, 63 

Míg TikTok-on a Klauzál téri vásárra invitáló videó kezdett 669 nézővel és utána a többi 261, 288, 253, 231 nézővel zárt.

Lehet, hogy változott közben valami az Insta és a TikTok algoritmusában, mindenesetre elég érdekes.


6; 

Kézműves vásáron témában is készítettem videókat. Ez azt jelenti, hogy a vásáron felvett asztalképekből, hangulatvideókból raktam össze egy-egy videót. Itt körülbelül 40-50 néző van 250-270-nézőhöz a TikTok javára.

 

7;

Rajztrükkös, alkotó ötletes videó. ezeknél a videóknál ötletet adok ahhoz, hogy ti csináljatok valami kreatívat. 

Az első szám az Instás, a második a TikTok-os.

Aranyfüstös videó 63 - 250

Pici trükk ceruzával 90 - 285

Ha neked is mindened a rajzolás 81 - 273


8;

Hangulat videó. Ez azt hiszem egyértelmű. Inspiráló tartalmú videók. Ezek a kedvenceim. Nem reklámok, inkább életérzést közvetítenek. Ebben a kategóriában szintén több videó van, amit csak Instagram-on osztottam meg, másik kategóriában meg van, hogy inkább a TikTok-ra teszek fel videókat. 

Azért látszik a tendencia. 

Az első szám az Instás, a második a TikTok-os.

Mi a jó az őszben? 92- 273

Az ősz színei 63

Hogy telik az ősz?  92 - 845

Mit lehet kezdeni ilyenkor a felhalmozódott levelekkel? 49

Milyen állatokkal találkozhatunk ilyenkor ősszel? 63 - 268

Mi a jó a télben? 72 - 287

Jön a tél! 47 - 269

Adventi naptár 54

Boldog Karácsonyt! 50 - 749

Téli dekor 36 - 226


9;

Ajánló videó (könyvek, társasjátékok). Nem saját termékek, csak az én nézőközönségemnek érdekesek lehetnek, ezért készítettem ilyeneket is. A társas ajánlóm olyan hosszúra sikerült, hogy inkább kettészedtem. Az Instán: 49, 75 nézője volt. A TikTok-on 259, 752 nézője. A gyerekkönyves videómra pedig Instán 88, TikTok-on pedig 270 szempár tekintete szegeződött.


10;

Képviccekből összerakott videók, leginkább csak képek. Ezek csak a TikTok-on vannak 250 körüli nézőszámmal.

Az adatok magukért beszélnek, de azért egy-két dolgot leszögeznék. A közönség igényeit is igyekszem figyelembe venni, de azért a saját fejem után megyek. Nem olyan rengeteg a nézőm, de azért talán így is látszik az adatokból egy s más. 

tiktok.jpg

A legutóbbi megcsúszott bejegyzés után gondoltam, hogy most rendes időben jövök ki a következővel, hogy széjjel untassalak 😂! Örülök, ha segíthettem, nekem mindenesetre hasznos volt így összegezni mindezt.

Két hét múlva találkozunk! Írj hozzászólást, kedveld a bejegyzést, és vagy keress meg valamelyik elérhetőségemen!

Ezeken a csatornákon találhatsz meg! Kövess, és elsőként értesülsz az új tartalmakról! Szia! 

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

https://www.tiktok.com/@bartacreativestudio

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

ha rendelnél az általam készített kézműves termékekből

https://www.meska.hu/shop/bARTaCreativeStudio

https://erdeibazar.hu/sellers/barta-creative-studio/products

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

statisztika tartalom film kép videó képek alkotás videók állatok téma vágás videókészítés Instagram TikTok