2024. már 01.

Mivel töltöm a napjaimat?

írta: Sz. Barta Ágnes
Mivel töltöm a napjaimat?

Azaz mivel tölti a napjait egy grafikus, fotós, videós, kézműves?

portre_vasaron01.jpg

A Kiskert Piac kézműves vásárán fotózták rólam.

Sokat szoktam állatkertbe járni, mert mindig van bérletünk, gyakran kísérőbérlet. Ez azt jelenti, hogy az egyik gyermekünknek vesszük, és elvihet magával valakit. Általában a kislányomnak vesszük, és általában én megyek el vele. Ilyenkor viszünk magunkkal ceruzát, papírt, hogy rajzoljunk is. Én egy ideje már a reMarkable-ömet viszem. Az itt, így készült rajzokat ugyan nem kell már szkennelni, de be kell vinni a gépbe így is. Ezután beviszem az Inscape nevű programba, és vekorizálom. Így bármekkorára nagyítható lesz, és a lézervágó-, gravírozógép is gyorsabban végez a gravírozásával. Javítgatom, szerkesztgetem az így kapott rajzot. Később ezekből lesznek a minták a tárgyaimon.

2023-as_evem_01.png

A munkafolyamatokról időnként fotót, videót készítek, amit YouTube, TikTok, vagy Insta oldalamra teszek fel. A tapasztalatokról bejegyzéseket írok a missxy@blog.hu -ra. Ehhez sok-sok képet kell szerkesztenem, hogy érthetőbbek, és színesebbek legyenek a bejegyzéseim.

en_a_parton18.jpg
A hétvége is sűrűn telik munkával, mert Anyukámnál van a műhelyünk, amiben leginkább ilyenkor tudunk dolgozni. Itt készülnek a fa holmijaim alapjai. Tervezünk, mérünk, vágunk, ragasztunk, csiszolunk, festünk. Kezeletlen csiszolt holmik is készülnek, ezeket otthon gravírozom, lakkozom.

fa_munkak02.JPG

A lézervágás, és a gravírozás a bent a lakásunkban történik, az erre alkalmas gépek segítségével, mint ahogy a szitázás is. A lézervágóhoz a programot a férjem írta, teljes mértékben kiszolgálja a vágyaimat, amit egy ilyen géppel szemben állíthatok. A szerkesztés vele már-már gyerekjáték. A vágógépet is férjem dobozolta be nekem, így ha nézni szeretném a vágást, nem kell felvennem hozzá a speciális szemüveget, még a dobozt is becsukhatom, és kívülről nézhetem a videót, képet szabad szemmel, amit a benti pici kamera rögzít nekem. A gravírozás, vágás beállítása is könnyű a segítségével, hogy ott vágjon, oda gravírozzon a gép, ahol, és ahova kell.
A szitagépet együtt készítettük a férjemmel. Ez segít a lenyomtatásban, főleg ha több színnel szeretnék dolgozni, mert a két szita, két színe között nem mozdul el a nyomat.

portre_vasaron.JPG


Ezenkívül munkaidőmben még, ami persze elég rugalmas (néha szünnap, néha éjszakázás, és hétvégi hajtás), szöveget szerkesztek, levelet írok, és levelekre válaszolok.

becsben03.JPG

Sokszor járok kiállításokra, szakmai fórumokra, és dolgozok együttműködéseken. Szeretek inspirálódni más művészek munkáiból, természetfilmekből, vagy magából a nagybetűs életből. Ez is fontos része a munkámnak, mert időről-időre minden élőlénynek meg kell újúlnia.

becsben.JPG

Remélem tetszett a bejegyzés! Két hét múlva találkozunk!

Addig is írj hozzászólást itt, kedveld a bejegyzést, és vagy keress meg valamelyik elérhetőségemen!

Ezeken a csatornákon találhatsz meg! Kövess, és elsőként értesülsz az új tartalmakról! Szia! 

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

https://www.tiktok.com/@bartacreativestudio

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

ha rendelnél az általam készített kézműves termékekből

https://www.meska.hu/shop/bARTaCreativeStudio

https://erdeibazar.hu/sellers/barta-creative-studio/products

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 becsben01.JPG

selfi_werk.jpg

rolam04.JPG

Szólj hozzá

fotó munka film műhely videó kézműves rajz technika alkotás természetfilm inspiráció állatok tervezés termékek festés lézer barkácsolás szitázás gravírozás természetfotó kiállítások Facebook YouTube Instagram YouTube csatorna kézművesvásár bartacreativestudio Természetfilm 2 percben