2022. jún 17.

Apák napja 2022-ben június 19.

írta: Sz. Barta Ágnes
Apák napja 2022-ben június 19.

Jó, hogy van már Apák napja is, mert az apák is megérdemlik a figyelmet. Az Anyák napját május első vasárnapján ünnepeljük, az Apák napját miért pont június 3. vasárnapján? Miért nem május 2. hétvégéjén, vagy június 1. hétvégéjén? Persze van arra magyarázat a Wikipedián, hogy miért alakult így, de valljuk be semmi nem indokolja, hogy még ma is ekkor tartjuk. Így már kicsúszik az iskola időből, és ezért több helyen nem is ünneplik. Szerencsére kislányom ovijában előrehozták, így nem maradt el az ovi nyári leállása miatt. Már egyre több vers is születik ebből az alkalomból és ajándékokat is lehet vásárolni annak, aki nem szeret saját maga alkotni valamit. 

tervezo_a_huton01.jpeg

Ha te nem az ilyen gondolkodású emberek táborát erősíted, akkor bizonyára örülni fogsz az ajándékötleteimnek. Az apukáknak valami laza ajándékot jó adni. Jó, ha ez a dolog hasznos is a számukra. Praktikus olyan ajándékot készíteni, amit használhat meccs nézés közben, vagy horgászáskor... Kinek mi a hobbija, vagy kedvenc tevékenysége.

Mi azt gondoltuk mágneses nyári szórakozás tervezőt készítünk a gyerekekkel. Ezt a hűtőre tudja majd tenni a férjem, és így könnyebben átláthatja a programjainkat.

A tervező alapjához normál fénymásoló papírt használtam. Ha mást használnánk, figyeljünk, hogy ne legyen túl vastag, mert akkor nem fogja meg a mágnes. Erre rajzoltam egy olyan órarendet, amin a szombat, vasárnap is szerepel. Legyen sok hely, hogy elférjenek a programok mágnesei. Díszítsük rajzokkal a keretet. A táblázatot nem célszerű díszíteni, mert akkor nem látszanak majd a képes mágnesek.

Hobbi boltban lehet kapni sokféle mágnes lapot. Én most egyik oldalon ragasztós mágneslapot vettem (a ragasztós mágnesszalag is jó). A gyerekeimmel előre kivágott kis négyzetes lapokra készíttettem rajzokat, így azok nagyjából ugyanakkorák lettek. Ezeket egymás mellé raktam a mágnesen, majd kivágtam a darabokat. Nem lehet elrontani, mert a  papíron lehet próbálkozni, és a mágnesre csak a tökéletes kerül rá. Bátrabbak használhatnak sima, egyik oldalán fekete, másik oldalán fehér mágnest, amire lakkfilccel lehet ábrákat rajzolni. De elkészíthetjük a mágneses "aktivitás" kártyáinkat merev mágneskorongokból is. Ezekre pillanatragasztóval vagy kétoldalas ragasztóval rögzíthetjük a rajzokat.

Érdemes sokféle mágneses képet készíteni, hogy minél több lehetőséget meg lehessen adni a szórakozáshoz, hogy lehessen választani belőle.

tervezo_csomagolas_elott01.jpeg

Ha elkészült a mágneses nyári szórakozás tervező, csomagoljuk össze, vagy rakjuk a hűtőre az aktivitás kártyákat a lapon a felsorolt szórakozások alá illesztve. Egy vers, egy köszöntés mellett adjuk át művünket. Aztán próbáljuk ki a tervezőt, és menjünk ki focizni, fagyizni -ki mit szeret- hőn szeretett apukánkkal. 

Ha barkácsolni szeretnétek adok néhány ötletet ezekben a bejegyzéseimben. Ilyen eszközök kellhetnek hozzá.

Ezt a "Nyári tervezőt ti is letölthetitek. Jó nyári szórakozást kívánok és boldog Apák-napját!

nyaritervezo.jpg

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Készítsetek otthon együtt egy tutajt, amit a Duna parton, vagy a Balatonnál és ezenkívül még ezer helyen, élesben ki tudtok próbálni!

Ha barkácsolni támad kedvetek együtt, akkor minimális eszközzel megvalósítható egy saját készítésű malom. Pirográf eszköz helyett használhattok filctollat is.

Ha ilyen WC papír tartót készítetek, akkor nem kell túl sok anyagot és eszközt sem használnotok.

Ha pedig már profik vagytok készítsetek lengőtekét!

Szólj hozzá

szórakozás rajz tervezés mágnes órarend vágás tervező gyerekekkel Apák napja