2021. júl 16.

4 ötlet, amit néhány fadarabból készíthetünk

írta: Sz. Barta Ágnes
4 ötlet, amit néhány fadarabból készíthetünk

Így készíts tutajt egy-két bot és madzag segítségével; Gyűjts leesett fadarabokat a kertedből vagy az erdőből a földről. Törd vagy vágd egyforma hosszúságúra őket. Vágj le natúr kötélből egy félméteres darabot, és kösd rá az egyik fadarab végére. Ezután illeszd mellé a következő darabot pontosan, és tekerd át rajta a kötelet egyszer-kétszer szorosan. Tégy így az összes darabbal. Úgy lesz szép, ha négy-öt, ujjnyi vastag fadarabot teszel egymás mellé. Ha megvagy minddel, tekerd össze a botocskákat középen és a másik végükön is. A széleken meg is kell csomózni. Fontos hogy szorosan tekerjük, hogy ne essen ki a közepe. Aki szeretne forró ragasztóval még árbocot is készíthet hozzá vitorlával. A vitorla és az árboc ne legyen túl nehéz, mert felborul és elsüllyed a tutajunk. Kipróbálhatjátok ezután, hogy úszik. Én is készítettem egy gyerektáborba játéknak ilyeneket. Ebben a videómban be is mutatom őket.

Szélcsengőt is készíthetünk fadarab és néhány otthon megtalálható tárgy segítségével. Egy szép fadarabra kössünk egy madzagot, amivel felakaszthatjuk majd. Néhány rövid fadarabot, söröskupakot, kagylót lyukasszunk ki vékony fúrófejjel vagy szöggel. Kössük a botunkra három madzagot a két szélére és középre. A madzagokra kötözzük fel a kilyukasztott dolgokat úgy, hogy egyensúlyban legyenek. Ezután ki is festhetjük a művünket. Érdemes akril, vagy olajfestéket használni, mert azok minden anyagon megmaradnak. Hogyha szabad ég alá készül, nem pedig fedett teraszra, akkor mindenképpen olajfestéket használjatok. Az nem kopik le, ha víz éri. Rakd szélcsatornába, hogy hallhasd, ha fúj a szél. A kagylók, fadarabok és a söröskupakok szép hangot adnak ahogy egymásnak ütődnek.

szelcsengo.JPG

Varázspálcát készíthetsz a természetben talált jó formájú fadarabból. Egy kicsit érdemes megcsiszolni a bot felületét. Ezután befestheted arany festékkel, aranyfüstözheted, vagy csillámporba is forgathatod, ragasztózás után. Száradás után már indulhat is a varázslós játék.

A virágágy körbe kerítéséhez hasonló vastagságú fadarabokat érdemes gyűjteni. Törjük le őket egyforma hosszúságúra (ne túl picire, mert a föld alatti részről sem szabad megfeledkezni) és fessük le valami időjárás álló vízhatlan festékkel. Száradás után rakosgassuk egymás mellé szorosan a virágaink köré, és nyomjuk be húsz centi mélyen a földbe.

 

Ha tetszett a bejegyzés like-old, iratkozz fel új tartalmakért, és ha megteheted támogass engem a Donably-n!  https://www.donably.com/barta-creative-studio

Találkozunk jövőhét pénteken! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Szólj hozzá

videó fa technika alkotás élmény tervezés festés faragás szélcsengő vágás varázspálca tutaj faág faragasztó fa darab virágágy kerítés