2024. jan 09.

Képszerkesztés az Instagram-ra

írta: Sz. Barta Ágnes
Képszerkesztés az Instagram-ra

Az Instagram-os oldalam építését a Covid alatt kezdtem el. Nagyon megtetszett  a négyzetes formátum. Egészen máshogy kell komponálni benne. Izgalmas újdonságot jelentett, mert azelőtt főleg hosszanti kompozíciókat készítettem. 

Ezeknek a képeknek az alapjai saját kézzel lenagyított analóg fotóim. A szövegeket régi emlékkönyvemből írtam ki. Van belőlük az oldalamon egy egész sorozat.

Az Instagram-ra eleinte csak fotókat raktam fel a munkáimról és magamról, aztán igényem lett rá, hogy szórakoztató, és vagy edukáló tartalmakat is feltöltsek.

Ezeknek a képeknek a hátteréül egy krétarajzos tájképem szolgált. Az előtérben állatos rajzaim vannak, amikből szitaminták is készültek pólóra, textilre, és gravírozott minták fa tárgyakra. Az Instára pedig edukáló tartalmakat készítettem belőlük. A hátsó lapjaikat a posztoknak az Insta oldalamon olvashatod.

Az óarany szín hamar társamul szegődött, mint ahogyan a fekete, és a fehér "szín" is. Később csatlakozott még egy kedves zöld árnyalat is hozzájuk. Ezekkel a színekkel írok, rakok fel a szövegek alá festék pacsmagot, vagy rajzolok a négyzetes képekre állatokat. 

Ezt a festékelfolyós hátteret, ami egy barkácsolás alkalmával született meg, alkalmazom egyéb tartalmaim készítésekor. 

Gimp-pel dolgozom az Instás képeimen. Az alapképet lekicsinyítem 1000x1000 pixelre. A négyes színpalettámból választok a szöveghez színt. A két választott betűtípusom közül az egyikkel felírom a szövegeket, amiket szeretnék, a másikat pedig a nevem felírásához veszem igénybe. Ezután még helyezgethetem a rétegeken a szövegeket, képeket, vagy még behívok egy átlátszó hátterű rajzot a grafikáim közül.

csaladom_egy_kis_szelete_karacsony.JPG

Ennél a képnél, amin boldog karácsonyt kívánok, szintén láthatjátok az általam használt egyik betűtípust és az aranyszínemet a festékpacával.

Már van egy néhány sablonom a Gimp-ben ahová "csak" be kell hívni a kívánt képet és az rétegként méretezni, mert ott van már az elmentett sablonban a logóm, és  még egy-két sokat használt elem. Van ilyen saját sablonom a vicceimhez, idézeteimhez és edukáló tartalmaimhoz is többek között.

vereb03.JPG

Ennél a képnél csak a kicsinyítés, és a másik betűtípusommal felírt nevem figyelhető meg. Nagy méretben szoktam fotózni, mert több helyen használom fel a képeimet, ezért mindig szükséges a kicsinyítenem őket.

Egy kicsit megcsúszott a bejegyzés kijövetele, de ez igyekszem, hogy többször ne fordulhasson elő! Két hét múlva találkozunk! Írj hozzászólást, kedveld a bejegyzést, és vagy keress meg valamelyik elérhetőségemen!

Ezeken a csatornákon találhatsz meg! Kövess, és elsőként értesülsz az új tartalmakról! Szia! 

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

https://www.tiktok.com/@bartacreativestudio

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

ha rendelnél az általam készített kézműves termékekből

https://www.meska.hu/shop/bARTaCreativeStudio

https://erdeibazar.hu/sellers/barta-creative-studio/products

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

fotó kép logó képszerkesztés rajz képek festmény üdvözlet grafika szöveg szerkesztés színek illusztráció tervezés montázs szövegszerkesztés vágás Instagram