2023. sze 15.

Hogyan mutatkoztam be 5+2 csatornán?

írta: Sz. Barta Ágnes
Hogyan mutatkoztam be 5+2 csatornán?

1; Instagram sztori, poszt
2; Blog storytelling
3; YouTube bemutató videó
4; Pinterest
5; Facebook
6; TikTok
7; Honlap szöveg

A személyes bemutatkozásnál azért jobb a videóra vett, mert azt újra lehet venni, meg lehet vágni. A lehető legelőnyösebb helyzetben, sminkben, megvilágításnál lehet pózolni. A fotós, írásos bemutatkozásnál is meg van az a lehetőség, hogy átszerkesszük a képet, javítsuk a szöveget.
Ha Instagram story-ról beszélünk, ugyan már nem lehet javítani, csak törölni, de a posztnál a szöveget legalább át lehet írni. Blog-ban is, és Instagram posztban is készítettem már storytelling-et. Ez egy nagyon kellemes dolog, érdemes kipróbálnia mindenkinek. Az Insta posztnál, story-nál is lehet berakni videót és képet is, ez utóbbit mindkettőnél, a videót csak a story-nál lehet némileg szerkeszteni. Elláthatjuk a képeket, videókat szöveggel, filterrel, matricával, link-kel,...a story-ban, míg a posztnál csak a képeknek, csak az árnyalata változtatható.

A YouTube-ra videó önéletrajzot készítettem sok-sok évvel ezelőtt. Már ugyan fel kellene frissíteni, de ennek a hangulatát én nagyon szeretem. Ez a videó most a kezdőlapomon van, annak aki még nem nézte a csatornám. Aki már vissza térő lélek, az a videók között találhatja meg. Sorts-ban is bemutatkozhatunk. A mobiltelefonunkon megszerkeszthetjük a feltöltött videót, de vehetünk fel újat is. Hozzárakhatunk szöveget, és zenét is. Írhatunk hozzá leírást hestagekkel.

Pinterest-en a legjobb ötletpin-be rakni a bemutatkozásunk. Azt jobban is reklámozza a Pinterest, többen látják. Lehet a képekre, és a képekhez is írni, ugyan úgy, mint a sima pin-nél, de még ennél is több a lehetőség, ha ezt az ötletpin-t válasszuk. Egyébként sima pin-t is (több képből) a programmal is össze lehet állítani. Az igazat megvallva most valamit variáltak, így nekem nem sikerült újonnan ötletpint összerakni. Nektek is baj van vele?


Facebook-ra is lehet videót feltölteni, de szerkesztésre nincs lehetőség. Egyedül csak képekből lehet dolgozni, és montázst tudunk a segítségével összerakni.


TikTok-ra videót lehet készíteni a program segítségével. Itt is rárakhatunk mindenféle csicsás dolgot, szöveget. Hozzá lehet fűzni leírást is hasonló módon, mint az Instagram story-ban, és a YouTube sorts-ban. Viszont talán a Tiktok-on a legkönnyebb giccset gyártani.

A honlapra inkább szöveget rak fel az ember magáról, néhány képpel. Komolyabb szöveg és kép illik ide. Lehet beszélni a honnan-hováról, leírhatjuk a mottónk, a célkitűzésünk, az arspoetikánk. Olvassátok el én hogy csináltam!

Két hét múlva péntek 11 órakor újra itt találkozunk! 

Addig ezeken a csatornákon is megtalálhatsz! Kövess, és elsőként értesülsz az új tartalmakról! Ha tetszett a bejegyzés like-old, oszd meg, mentsd el, írj komentet! Szia! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

https://www.tiktok.com/@bartacreativestudio

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

ha rendelnél az általam készített kézműves termékekből

https://erdeibazar.hu/sellers/barta-creative-studio/products

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

blog fotó film kép képek technika honlap tervezés montázs vágás pin Facebook YouTube Instagram Pinterest YouTube csatorna TikTok