2023. dec 22.

Karácsonyfa papírból 5-féleképpen

írta: Sz. Barta Ágnes
Karácsonyfa papírból 5-féleképpen

Összeszedtünk néhány karácsonyfa készítő ötletet a gyerekekkel. Otthon papírból hogy készülhet karácsonyfa. 

Annyi kedves ötlet van, amivel fenyőfát lehet készíteni papírból, most összeszedtem néhányat. Ezeket a karácsonyfákat fel lehet használni arra, hogy meghívót, üdvözlőlapot, ajándékkártyát díszítsünk velük.
1; Van például a ragasztó csíkos karácsonyfa, amihez szép színes ragasztócsíkok kellenek és karton papír. Legjobb, ha valamilyen karácsonyi mintás, vagy legalább a színe karácsonyi. A kartonpapír alapra ragasszuk rá a ragasztócsíkot, alulra hosszút, aztán egyre rövidebbet, kis szünetet hagyva a csíkok között. Az utolsó csík már egészen rövid, így áll belőlük össze a fenyőforma. Ezt aztán díszíthetjük is, hogy még inkább karácsonyfa legyen belőle.
karacsonyfas_meghivo.jpg
2; Lehet 3 dimenziós fenyőfát is készíteni. Ehhez csak zöld kartonlapra, ollóra van szükség, és egy kis kézügyességre. A zöld kartonból 4 ugyanolyan fenyőt kell kivágni, amit egy négyzet köt össze. a négyzetnél felhajtjuk a fákat, amiknek a szélei kicsit meghajtódnak. A csúcsukat ki kell lyukasztani. Ide fűzhetünk szalagot, amivel fel lehet akasztani. Kedvünkre díszíthetjük. Ragasztót nem kell használni! Csomagolásnak is jó.
kartonbol_karacsonyfa.jpg
3; Ennél egyszerűbb a háromszög alakú lapból legyezőszerűen hajtogatott dísz. Erre még ragaszthatunk egy kis kötél akasztót, díszíthetjük, festékkel, csillámmal, matricával és már használható is. Az egészen pici gyerekek is meg tudják csinálni.
hajtott_karacsonyfa.jpg
4; Egy papírcsíkot vágunk, vagy quiling csíkokat veszünk egy papír-, vagy hobbiboltban. Egy kartonra kétoldalú ragasztócsíkot ragasztunk függőleges irányban a lapunk közepére. A papírcsíkot pedig alulról felfelé jobbról-balra húzva felkígyóztatjuk a papírra úgy, hogy a ragasztócsík legyen a középpont (a fa törzse). A két oldalán a papír legyen szimmetrikus. A papír alján hosszabban legyen hagyva a csík, és felfelé menet egyre rövidebb legyen, ahogy a fenyőnek az ágai is kisebbek felfelé menet. Bonyolultabb leírni, mint megcsinálni, úgyhogy mindenkit csak biztatni tudok. Ezzel magát az ajándékunkat is díszíthetjük, hogy még szebb legyen.
karacsonyfa_csik.jpg
5; Ezt a karácsonyfát a Vasarelly Múzeumban készítettem. Ki voltak rakva vágott papírok és ragasztó.vasarelly_karacsonyfa.jpg

Két hét múlva találkozunk! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhatsz! Kövess, és elsőként értesülsz az új tartalmakról! Szia! 

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

https://www.tiktok.com/@bartacreativestudio

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

ha rendelnél az általam készített kézműves termékekből

https://erdeibazar.hu/sellers/barta-creative-studio/products

https://www.meska.hu/shop/bARTaCreativeStudio

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Ha téli állatos videóra vágysz nézd meg ezt a videómat!

Szólj hozzá

kép technika papír tervezés hajtás ragasztás karácsonyfa vágás ragasztószalag karácsonyfa dísz Karácsony Karácsonyi kollekció Karácsonyra papírcsíkok