2023. aug 04.

Illatpárna, emlékekkel töltve

írta: Sz. Barta Ágnes
Illatpárna, emlékekkel töltve

Már egy ideje szerettem volna illatpárnát készíteni. Amikor jött a levendula szezon, le is csaptam a lehetőségre. Új volt nekem az illatpárna készítés, ezért nem is szerettem volna nagyon messzire menni a levenduláért. Szerencsére megtudtam, hogy a közeli Pilisborosjenőn is lesz szüret, egy nem annyira régi levendula mezőn. A gyerekekkel el is mentünk a szedd magadra.

illatparna_02.jpg

Amellett, hogy gyönyörű helyen sétáltunk, fantasztikus illatok közepette, még ragyogó fotókat is készíthettem a három gyermekemről. Beállított fotósarkok álltak rendelkezésünkre. Nem voltak túl sokan hétköznap napközben, ezért nem kellett várni egy-egy állomásnál. Csodás napsütés cirógatta az arcunkat, adott fényt a hajunknak, és a hangulatos berendezett pontok is jó szolgálatot tettek abban, hogy szuper képeket készítsünk. A Kőröshegyi levendulást csak ajánlani tudom. Kutyát is lehet sétáltatni egy részén. Ínycsiklandó ételeket, és egyéb kedves holmikat is tudunk a portán vásárolni. Tele szedtük a papírszatyrainkat különféle lila és fehér színben pompázó levendulákból, aztán haza indultunk.

illatparna_01.jpg

A felhasználásig a legjobb a levendulát a papírszatyorban tartani, mert abba nem penészedik meg, és nem is szemeteli össze a lakást. Az illatpárnához teljesen természetes, vékony vászon anyagot érdemes választani. Ezen megy át legjobban a finom illat. Én a zsáknak való anyagot összevarrás, és töltés előtt le is szitáztam. Így lettek zsiráfos, rovaros, és logós zsákjaim és párnáim a kiszabott anyagokból. Az egyik zsiráfos párna azóta biztosítja nekünk a nyugodt, pihentető alvást. Az egyik logós zsákom pedig egy vállfára kötözve elűzi a molyokat a gardrób szekrényből.

logos_illatparna.jpg

Maradt még levendulánk, mert végül nem készítettünk belőlük szörpöt, ezért régi Vuk mintás anyagból varrtam illatpárnát, hogy a maradékot is feldolgozhassam. Nagyon szerettem ezt az anyagot, jó volt, hogy újra felhasználhatom valamire. Három darab illatpárna készült belőlük szív alakban, amire egy szép kötélakasztót varrtam, hogy fel lehessen akasztani.

illatparna.jpg

Két hét múlva péntek 11 órakor újra itt találkozunk! 

Addig ezeken a csatornákon is megtalálhatsz! Kövess, és elsőként értesülsz az új tartalmakról! Ha tetszett a bejegyzés like-old, oszd meg, mentsd el, írj kommentet! Szia! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

https://www.tiktok.com/@bartacreativestudio

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

ha rendelnél az általam készített kézműves termékekből

https://erdeibazar.hu/sellers/barta-creative-studio/products

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

állat állatok levendula textil varrás szitázás textilből illatpárna állatoskép