2023. sze 01.

Galéria a szobában, mi hogyan készítettük

írta: Sz. Barta Ágnes
Galéria a szobában, mi hogyan készítettük

Jön az iskola, kell a hely a gyerekeknek a tanuláshoz és még szeptember elseje előtt célszerű befejezni a felújítási, átrendezési hadműveleteket.

galeria_01.jpg

Nem nagy a lakás egy ilyen gyűjtögető, helyigényes családnak, mint mi vagyunk. Ezért úgy döntöttünk, hogy az egyik szobába galériát építünk. Sokat tervezgettük, hogy lenne a legjobb, míg végül arra a döntésre jutottunk, hogy fém vázas galériát készítünk. A munka elején anyukám kertjében dolgoztunk, mert ott rengeteg hely volt a próbákhoz, összerakáshoz, "piszkos" munkákhoz. Férjem vette át a munka oroszlánrészét, de én is csiszoltam, rozsdamaróztam, hegesztettem, festettem jó sokat, mire a végére értünk a munkának. A fém keret jó nehéz volt a merevítőkkel, de kiállta a terhelés próbát. Két szélső oldalára fém létra került támasznak, a harmadik oldalon a falra erősítettük a szerkezetet.

Az egészet a lakásunkhoz illő óarany színre festettem le. Sajnos a szállítás és szerelés következtében sérült kicsit a festés, ezért javítanom kellett. A lakásban már óvatosabban dolgoztunk az oldószeres festékkel és jobban kellett vigyázni az elemek emelgetésénél, hogy ne karmolódjon le a fal és hasonlók.

A keretbe OSB lapokat tettünk, erre került később a szőnyeg és a matrac. Az OSB lapok aljára gipszkarton lapokat szereltünk fel. A galéria alá kislányom ágya került. Ennek a végébe egy könyvszekrényt barkácsoltunk. Lapszabászatban adtuk le az adatokat a könyvespolc elemeinek levágásához.

 

Tiktok oldalamon láthatjátok hogy készült a keret.


A gipszkartont és a könyvszekrény hátsó oldalát lefedtük egy szolid tapétával. Készült a galériához díszlétra is fából, amit az egyik tartó elem elé helyeztünk, miután lekentem pár réteg selyemfényű lakkal. Sok takarítás, pakolás után mindenki beköltözött az új helyére. Felkerült a galériára nagylányom matraca, meg egy éjjeli szekrény, amit kicsit fel kellett újítani.

A galéria fejfelöli végébe készítettünk fából egy támaszt, aminek neki lehet dőlni. Gondosan lecsiszoltuk, lekerekítettük és kapott egy-két réteg lakkot is. Száradás után felerősítettük a helyére. Férjem felvitte az áramot, hogy tudjon fent lámpát kapcsolni, asztali lámpát bedugni, telefont tölteni a nagy hölgy. Vásároltunk egy új kislámpát az éjjeli szekrényre, felkerült egy égősor a falécekre és egy két cicoma még ide-oda.

Ezután jöhetett a karnis fentre, hogy intim tudjon lenni a fenti rész. A falfúrás, csavarozás után már csak a függöny hiányzott. Volt egy függönyünk elfekvőben, amit anyósom még a régi lakásunkba varrt nekünk. Az anyag, amit akkor választottunk még mindig tetszett. Kipróbálásként felerősítette férjem és nagylányom egy-két öltéssel. Már csak a teteje becsípést kellett kiengedni. Anyósom megint elvállalta, hogy készre varrja a függönyünk. A könyvespolc hátuljára lett rátolva az íróasztal, mögötte a székkel, papírszemetessel, sminktükörrel. Az így leválasztott tanulórész, elszigetelt a szoba többi részétől, így zavartalan tanulásra ad lehetőséget. Fényképekkel és egyéb cuccokkal lett lakályossá téve ez a helyiség. Szerencsésen még a nyáron elkészültünk vele. A szoba csak nagyobbnak látszik tőle pedig rengeteg új helyet adott ez a szuper galéria.

galeria_02.jpg

Két hét múlva péntek 11 órakor újra itt találkozunk! 

Addig ezeken a csatornákon is megtalálhatsz! Kövess, és elsőként értesülsz az új tartalmakról! Ha tetszett a bejegyzés like-old, oszd meg, mentsd el, írj komentet! Szia! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

https://www.tiktok.com/@bartacreativestudio

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

ha rendelnél az általam készített kézműves termékekből

https://erdeibazar.hu/sellers/barta-creative-studio/products

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

galéria fa fém tervezés fából