2023. okt 13.

Öltözz alkalomhoz!

írta: Sz. Barta Ágnes
Öltözz alkalomhoz!

Az ősz rengeteg ünneppel és fesztivállal kecsegtet. A szeptember a szüreti mulatságok, az október az egyik nemzeti ünnepünk ideje. Aztán jön a mindenszentek, a halottak napja, és az egyre inkább nálunk is tartott Halloween. Magam részéről szeretek ünnepelni, megemlékezni valamiről, és ilyenkor az alkalomhoz öltözni. Míg a szüreti mulatság idején a járókelő ritkán szokott népi ruhát ölteni, addig egy megemlékezésre illik ünnepélyes öltözékben érkezni. Halottak napján fekete ruhát szokás felvenni, egy kis csillogó kiegészítővel, ami azt szimbolizálja, hogy bánatot érzünk az elvesztett szeretteink miatt, viszont reményteljes a szívünk. Halloween-kor pedig rémisztő jelmezben szokás megjelenni. Sok ilyenkor a csontváz, boszorkány, vámpír, vagy zombi jelmezes ember. 
tokos_deneveres_kendo.JPG
Készítettem már otthon csontváz jelmezt úgy, hogy fekete pólóra textil filccel csontokat rajzoltam. Ezt minden bátor, kreatív alkotónak csak ajánlani tudom.
Idén viszont szitázott kendők készültek arra a célra, hogy egy Halloween buliban viseljék őket. Leginkább koponyás, pókos, denevéres minták kerültek ki a kezeim közül. Koponyás grafikáim alapját stenciles technológiával, foltszerűen, foszforeszkáló szitafestékkel vittük fel a textilre, ezután következtek a sötétszürke körvonalak normál szita technikával. Vannak fluoreszkáló és foszforeszkáló szitafestékkel készült darabok is, ezeknek viselője garantáltan a buli fénypontja lesz.
baglyos_deneveres_cuccok.JPG
Sötétzöld, sötétkék, barna színű 100%-os gyapjú alapra lettek nyomva, a feltűnő kinézetet kölcsönöző tökös, denevéres, koponyás, pókos minták. 
Tizenötödik életévéhez közelítő nagylányom és barátnője, már le is csapott az első darabokra, így az október 14-én, a Klauzál téri Vásárcsarnokban rendezendő kézműves vásárra már ennyivel is kevesebbel megyek. Azért lesz egy párféle minta, néhányféle szín, és a kis kedvencekről sem felejtkezek el, ami a kendőt illeti. Ezenkívül még lesznek denevéres tűzők, és jön velem a kedvenc játékom is, a "Sorakozó!", ami most új design-t kapott. Természetesen be lehet majd szerezni a vásáron denevéres és pókos verzióban is. Remélem sokatokkal találkozom majd! Addig is mindenkinek kellemes őszt kívánok!

Két hét múlva péntek 11 órakor újra itt találkozunk! 

Addig ezeken a csatornákon is megtalálhatsz! Kövess, és elsőként értesülsz az új tartalmakról! Ha tetszett a bejegyzés like-old, oszd meg, mentsd el, írj kommentet! Szia! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

https://www.tiktok.com/@bartacreativestudio

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

ha rendelnél az általam készített kézműves termékekből

https://erdeibazar.hu/sellers/barta-creative-studio/products

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

játék technika alkotás kendő élmény minta hajgumi divattervezés medál mintaterv