2021. júl 30.

Aszfaltkréta 3 korosztálynak. Azta', mi mindent ki lehet hozni belőle!

írta: Sz. Barta Ágnes
Aszfaltkréta 3 korosztálynak. Azta', mi mindent ki lehet hozni belőle!

Az aszfaltkrétát minden gyerek kipróbálja, a felnőttek viszont távol tartják tőle magukat, hogy ne legyen krétás a kezük és a ruhájuk. Pedig szuper dolgokat lehet vele létrehozni. Akár a kerti kilépőn rajzol vele az ember, akár a járdán, vagy a sétálóutcán. Sétáló utcára lehet valami térbeli rajzot készíteni, ami úgy néz ki, mintha folytatódna a betonban lefelé. Ezek az alkotások egészen elképesztőek tudnak lenni. A művészek sokat dolgoznak rajta, néha ijesztő szakadékokat festve vele a betonra, de kevésbé hosszas munkával is alkothatunk szép dolgokat.

Lehet szerelmes üzeneteket is írogatni a krétákkal szívünk választottjának, óriási betűkkel, amit reggel kinézve az ablakon láthat fentről a delikvens. Ilyen üzeneteket rendszerint tinédzserektől látni, hidakon, járdákon, vagy épületeken.

Gyerekkoromban rengeteg ugróiskolát rajzoltam. Sokat ugráltam is ilyenekben. Ilyenkor felrajzolunk egy dupla T alakot. Az 1,2,3-at felrajzoljuk közvetlenül egymás mögé egy-egy négyzetbe. Mögéjük a 4,5-öt egymás mellé egy-egy négyzetbe. Mögéjük a 6-ost egy négyzetbe és a 7,8-ast szintén közvetlenül mögéjük, szintén egy-egy négyzetbe. Ezután keresünk egy kis követ és bedobjuk az 1-es négyzetbe. Beleugrunk fél lábbal, felvesszük a követ, és visszaugrunk a startvonalra. Ezután lehet a 2,3,4,5,6,7,8-as négyzetbe dobni. Ha sikerül beletalálnunk elindulunk ugrálva. Minden négyzetben csak egyet ugorhatunk. Az egymás melletti négyzetekbe kisterpeszben kell érkeznünk úgy, hogy mindkét négyzetben egy-egy lábunk van. Ha elérünk a követ tartalmazó négyzethez, le kell lehajolni a kőért és felvenni, majd visszaugrálni a startvonalhoz. A vonalra nem szabad lépni, mert akkor a következő jön. Ha kiesik a négyzetből a kő, akkor is át kell adnunk a lehetőséget a soron következőnek. Addig te jössz, amíg nem rontod el. Fejlesztő játék a javából.

Készítettem díszt a kertbe a krétákkal. A beton járólapokra halakat, tavirózsákat rajzoltam. Nagyon üdítő színfolt volt, feldobta nyáridőben a vízért kiáltó kert látványát.

Anyák napjára pedig fotókat készítettem a betonra rajzolt lufis és gyerkőcöt szállító gólyás aszfaltkréta rajzokkal. A gyerekek a járdára feküdtek, mintha fognák a lufikat, vagy vinné őket a gólya. A képek nagy sikert arattak az anyukák, nagymamák körében.

vincelufival.JPG

Személyiségi jogok miatt a kisfiú arcát letakartam.

Ha tetszett a bejegyzés like-old, iratkozz fel új tartalmakért, és ha megteheted támogass engem a Donably-n!  https://www.donably.com/barta-creative-studio

Találkozunk jövőhét pénteken! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Szólj hozzá

fotó játék kép rajz alkotás grafika fotók üzenet kréta díszítés gyerekjáték gyerekrajz ugróiskola aszfaltkréta Anyák napjára fotózáshoz