2021. aug 27.

Ékszer mindenből, amit hazahoztunk a nyaralásból

írta: Sz. Barta Ágnes
Ékszer mindenből, amit hazahoztunk a nyaralásból

A nyaralásból hazahozott tárgyak kellemes emlékeket idézhetnek nekünk. A vízparton sokszor találhatunk kagylókat, kavicsokat, amik olyan szépek, hogy szívesen felhasználnánk őket valaminek. Akár csak lerakva dísznek egy kosárba a fürdőnkben vagy nappalinkban. Falra rakva képben, esetleg a nyakunkba téve, fülünkbe akasztva ékszerként.


Én ékszert készítettem magamnak jó néhány kagyló felhasználásával. A kagylókat előtte alaposan lemostam, letöröltem és elővettem a fúrót. Segítségével egy határozott mozdulattal lyukat fúrtam a kagylók szélére a belső oldal felől. Néhány kagyló sajnos eltört fúrás közben, ezért jó ha több van, mint kéne. A fúrás maga pedig egy kicsit karnyúzó tevékenység, ezért ha sokat fúrsz számíthatsz némi izomlázra, de az eredmény magáért beszél.

img_20210826_143119.jpg

A kagylóport letöröltem. A kagylókat rugalmas damilra fűztem fel, úgy hogy a kagylók egymás felé nézzenek, mert így nem tapadnak össze és kasztanyettára hasonlító hangjuk van. Ezután ki is lehet festeni az egészet.

montazs.jpg

Ha tetszett a bejegyzés like-old, iratkozz fel új tartalmakért, és ha megteheted támogass engem a Donably-n!  https://www.donably.com/barta-creative-studio

Találkozunk jövőhét pénteken! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Nézd meg ide kapcsolódó videóimat is!

Szólj hozzá

damil ékszer fúró kagyló kupak karkötő fülbevaló fúrás medál mini drill rugalmas damil