2021. dec 03.

Babakészítés profi segítséggel

írta: Sz. Barta Ágnes
Babakészítés profi segítséggel

baba04.jpg

Egy program ajánló újságban babavarrás tanfolyamra lettem figyelmes 2009. januárjában. Egy néni tartotta a több alkalmas kurzust. Az idős hölggyel -aki a körúton tanított-, úgy beszéltük meg, hogy családias tanfolyam keretein belül, csak családunk néhány tagja jár majd kiscsoportos foglalkozásra. Ez a foglalkozás néhány alkalmat foglalt magába és egy-egy babát készítettünk el rajta fejenként. Leendő férjemmel, anyukáinkkal és nővéreinkkel együtt tanultuk meg ennek a különleges babának az elkészítését. Hat tagú csapatunk készen állt az alkotásra.

A hölgynél megvolt minden alapanyag, amire csak szükségünk lehetett. A baba "bőre" egy vékony testszínű pamut anyagból készült. Ki kellett szabni az anyagból a testét, fejét, lábát, karjait. A fejéhez és a lábához műanyag segédeszközt is kaptunk, amire ráhúztuk az anyagot és az kiadta a kellő formát. A testrészeket miután egyesével kiszabtuk meg is varrtuk. Kellő mennyiségű tömőanyagot raktunk a majdnem teljesen körbevarrt részekbe, hogy jó fogása legyen a babának. A varrógéppel már nem tudtuk befejezni a varrást, amikor már benne volt a tömőanyag, ezért kézi varrással fejeztük be az adott testrész megvarrását. A félig megvarrt fejébe bele helyeztük a műanyag arcformát, ráfeszítettük a pamut anyagot, kitömtük és összevarrtuk kézzel a lyukat. Ezután mindenki ízlése szerint festhetett a baba pofijára egy vékony ecsettel szemet, orrot, szájat, szemöldököt. Nem volt két egyforma színű szempár és egyforma alakú száj a csoport babái között. Lehetett választani a parókák közül is. Én rövid világos vöröset választottam a lány babámhoz. Férjem rövid barna hajat választott az övének. A csapatunkból volt aki rövid szőkét, volt aki rövid feketét választott és volt olyan aki hosszú sötétvöröset, vagy hosszú feketét választott. Kézileg varrtuk rá a parókákat a babafejekre. Elég színesek és különbözőek lettek a családunk babái. Pláne amikor a testükre kerültek még a ruháik is. Mindenki kitett magáért. Nővérem japános kimonót készített a hosszú fekete hajú babájának, anyósom bordó bársonyruhát öltögetett a fekete rövid hajú babájának. Mi a férjemmel összeöltöztettük a mieinket. Mindenki körülbelül egyszerre lett kész a ruhavarrással. Csodaszépek lettek a kész babák. Anyósom még vett egy plusz babacsomagot is, amiben megvan a babakészítés minden alapanyaga, de a baba még azóta is elkészítésre vár. Minden esetre remekül szórakoztunk és nagyon jó csapatépítő hatása volt az egésznek. 

baba01.jpg

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Itt megnézheted néhány ide vágó videómat is!

Ebben a videómban ujjbábot készítek nagyon egyszerű módszerrel.

Ebben a videómban marionett bábumról beszélek és mutatom be.

Itt láthatod, hogy tervezek figurát!

Vagy itt, hogy készül papírbabáknak ruha egy szokatlan anyagból.

Mindenkinek jó hétvégét kívánok, december 6-ára pedig teli zsákot kívánok ezzel a két videómmal!

Szólj hozzá

videó baba tervezés festés festék anyag varrás ragasztás szabás ecset arcfestés vágás babaváró Mikulás