2022. jún 03.

3 ötlet pedagógus napra

írta: Sz. Barta Ágnes
3 ötlet pedagógus napra

A tanárainknak nagyon sokat köszönhetünk, hiszen amellett, hogy rengeteg tudást adnak át, formálják az értékrendünket, támaszt nyújtanak nekünk, és példaként járnak előttünk. A hálánkat a sok szeretetért és odafigyelésért saját készítésű ajándékkal fejezhetjük ki a legjobban.  

konyvjelzo.jpeg

Mi szeretünk általunk szitázott zsákot, táskát, neszeszert adni. Ezekkel az alul látható ajándékokkal Karácsonykor leptük meg a gyerekeim osztályfőnökeit. Akinek nincs lehetősége kézzel készített, szitázott zsákot adni ajándékba annak egy kézzel készített könyvjelző, scrapbook könyv, vagy saját kezűleg díszített, textil neszeszer is jó választás lehet. Ezekhez az alapanyagok hobbi boltokban kaphatók.

tasak.jpg

A scrapbook technikáról írtam már korábbi bejegyzésemben. Ez igazából papírok és egyéb anyagok ízléses összerakását jelenti. A kompozíciót egy papír alapra ragasztjuk fel. Saját fotókkal tehetitek még személyesebbé a végeredményt. A fotókon szerepelhet például a tanítvány portréja, csoportkép, vagy osztálykép is. Ki lehet egészíteni a művet rajzzal, szép matricával (például virágos, vagy szíves), szép gombbal, csomagoló papírral, masnival. Ilyen technikával készülhet plakát, doboz, vagy akár fotóalbum is.


A könyvjelző legegyszerűbben vékony gumiból és filcanyagból készülhet, amiket méretre vágunk és összevarrunk. Érdemes egy átlagos méretű könyvhöz -amit otthon találunk- igazítani a gumi méretét. Nem árt ha kicsit feszül a gumi, hogy ne essen le, de nem célszerű túl kicsire csinálni, mert akkor meggyűrheti a papírt. Díszítésnek tehetünk rá filc anyagból készült madarat, virágot. Szintén filcből megformázhatunk egy kedves tárgyat (pl. hegedűtanárnak hegedűt). A fentiek elkészítéséhez a megfelelő színű filceket kiválasztva rajzoljuk fel a kivágni kívánt darabokat. Ezután vágjuk ki és ragasszuk össze amit kell. Ragasztáshoz folyékony ragasztó ajánlott. Például technocol, forró ragasztó stb. Ne legyen túl vastag a díszünk, mert az szintén meggyűrheti a könyvet. Ha pedig kiolvasta a regényt a tanárnő, még hajpántként is használhatja ezt az ügyes könyvjelzőt. :)

hajpant.jpg

A kézműves ajándékokat természetesen kiegészíthetjük egy doboz bonbonnal, vagy egy üveg borral is. A zenetanárok tőlünk mindig Mozart bombont kapnak.
Jó munkát és vidám köszöntést kívánok mindenkinek!

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Szólj hozzá

könyvjelző gumi scrapbook zsák filcből