2022. okt 07.

Kézműves vállalkozás 01.

írta: Sz. Barta Ágnes
Kézműves vállalkozás 01.

Kézműves vásárok

Ebben a részben a kézműves vállalkozásról fogok írni, ezen belül pedig a kézműves vásárokról.

Sok kézműves vásár van. Közülük talán a legismertebb a Wamp, ami szuper helyeken, mint például a Deák-térhez közel, vagy a várkert bazárban, vagy a Millenárison, vagy vidéki helyszíneken és még külföldön is rendez vásárokat. Ezeken a helyeken sok ember fordul meg, köztük pedig sok a pénzügyileg jól eleresztett külföldi. A helypénz ugyan nem kevés, amit a vásárosnak ki kell fizetni egy asztalért, de sok szép áru eladásával behozható a kiadás. A termékeket előre be kell mutatni a szervezőknek, hogy a minőséget tudják biztosítani. 

Kisebb vásárok szerveződnek országszerte, télen-nyáron eseményekhez kapcsolódóan is és persze csak úgy is. Persze nem mindenhol jó a szervezés, de nem is olyan drága a helypénz. Volt "szerencsém" néhány nagyon rossz szervezésű vásáron részt venni, ami nem volt rendesen meghirdetve, vagy a célközönség nem volt jól belőve. Például egyszer; használt ruha csere-bere mellé szervezték a vásárt, ahova én is elmentem. Persze, hogy az arra járó embereknek túl drágának tűntek a kínai és az ütött-kopott, használt ruhák mellett a mieink. Sok kézműves maradt ott hoppon, pedig az áruik minőségében nem volt hiány. Sokat készültünk pedig a vásárra. A szépen összerakott standunknál színezni is lehetett a gyerekeknek. Ehhez állatos mintáimmal telerakott nyomatokat készítettem. Ezenkívül az érdeklődők megtekinthették a kézműves szitázás végső folyamatait. Akár még ők is nyomtathattak a szitákkal. A vásár eleve nem is volt nagyon meghirdetve, alig lézengtek az emberek arra, így alig adott el az asztalbérlők közül valaki valamit. Inkább csak mi vásároltunk egymás között. 

kezmuves_vasaron.JPG

Másik dobogós rossz vásárom pedig egy templom előtt volt. Ez a vásár inkább gyerekek, családok piciny alkotásaira volt kihegyezve. A vasárnapi mise után volt megtartva a templom előtt. Aki eljött nem hozott magával pénzt legfeljebb némi aprót. Azzal is leginkább az ismerős gyerekeket támogatta. 

Vannak kultúr központokban is vásárok, amelyek ez utóbbi vásárokkal szemben sokkal jobb kondíciókkal rendelkeznek. Művészek viszik ide a portékáikat, amelyek különlegesek és megismételhetetlenek. Ilyen például a Kőbányai Kortárs Kultúr Központ - 4K, ahol rendszeresen rendeznek vásárokat. Ezen a héten szombaton is lesz egy. Ezen a vásáron én is jelen leszek. Találkozzunk ott személyesen!

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

kézműves vásár technika alkotás állatok tervezés szitázás szitanyomás gyereknek színezni kézzel készült kézművesvásár szitaminta