2020. jan 03.

Aranyfüst, bearanyozza a napod

írta: Sz. Barta Ágnes
Aranyfüst, bearanyozza a napod

Egy időben sokat jártam a Nagymező utcai és az Üllői úti művészellátókba, Panton papír boltokba. Egy ilyen Nagymező utcai kiruccanásom alkalmával találtam rá az aranyfüstre és a hozzátartozó eszközökre, mint például a mixtion (ezzel az anyaggal lehet ragasztani az aranyfüstöt). Használatuk nem nehéz, viszont a cuccot, amit díszítünk vele nagyon feldobja.

Aranyozott képkeretek tömkelegét készítettem ajándékba is. Natúr IKEÁ-s képkereteket vettem hozzá. Ezeknek az alapját barnára, zöldre, bordóra festettem akril festékkel. Ez azért fontos, mert néhol kicsit kilátszik az aranyfüst alól. Még inkább kiemeli az aranyfüstöt. Megvártam, míg megszárad a festék. Ezután bekentem mixtion-nal. Mikor ez is megszáradt egy picikét, akkor rakosgattam rá az aranyfüst darabokat a keretekre. Jól rá is simogattam azokat.

image_5.jpg

Készítettem férjemmel óriás villáskulcs díjat. Fából vágtunk ki hozzá egy körülbelül harminc centis villáskulcs formát, amit egy alapra erősítettünk, hogy szépen álljon. Ez után jött rá a festék, a mixtion és az aranyfüst az előbb leírtak szerint.

Legújabb könyvem illusztrációja is aranyfüsttel és akvarellceruzával készül(t). Ez a könyv a születésről szól. A témáját tekintve nagyon ünnepélyes, ezért gondoltam, hogy az illusztrációjának is kivételesnek kell lennie.

Aki szereti a különleges technikákat, annak mindenképp ajánlom, hogy próbálja ki az aranyfüstöt is.

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Itt láthatod erről készült videómat!

Szólj hozzá

videó díj illusztráció arany képkeret aranyfüst művészellátó