2020. júl 17.

Arcfestés, jó arcoknak

írta: Sz. Barta Ágnes
Arcfestés, jó arcoknak

A repertoáromból az arcfestés sem maradhatott ki, mert ez is "csak" festés! Gyerek rendezvényeken dolgoztam többször is arcfestőként. A gyerekek oda voltak az állataimért, amit az arcukra festettem. Igaz én magam nem vagyok híve a gyerekek arcának kifestésének, mert a gyerkőcök finom bőrét nem szeretném semmivel sem elrontani. A gyerekek nagy része viszont nagyon szereti, ha egy kedvenc állat díszeleg az arcán és így belehelyezkedhet az állata bőrébe. A szerepjáték viszont nagyon jó dolog. Ki lehet fejezni az érzelmeket, megoldani problémákat játék közben. 

dscf3496.JPG

Kedvenc alakjaim voltak, amiket gyerekekre festettem a tigris, oroszlán, cica és kutya. A lányoknak sűrűn festettem csillámos pillangókat az arcukra. Csillámos festéket csak azoknak lehetett feltenni, akik nem voltak allergiások a fémre. Volt, akinek az anyukája csak egy pici ábrát engedett festeni a gyerkőce arcára, vagy kezére. Volt olyan aranyos kis gyerek, aki az ihletadó könyvből egy teljes arcos feketére maszkírozott gyerek fejes ábrát választott ki magának.

dscf3495.JPG

Az alap színt szivaccsal vittem fel az arcukra, ezután jött az ecset és a többi szín, ami feltette az I-re a pontot.

dscf3500.JPG

Izzadós és nem olyan sima bőrre nehezebben lehetett szépen felvinni a mintát.

dscf3499.JPG

Volt, hogy medencés bulira hívtak nyáron arcfestőnek. Ott aztán nem csak egyszer állt be egy gyerek a hosszú sorba, hogy kifessem az arcát. Kifestettem őket, aztán vagy leizzadták, vagy lepancsolták. Nem volt túl szerencsés!

Festettem arcot Farsangra is a jelmez kiegészítéseként. Néha más testrészre kézre, mellkasra, karra is festettem valamit. Így például az idei farsangon magamnak is, mert "szelíd motorosnak" öltöztem. Egyik karomra szíves "tetoválás" került, a mellkasomra meg egy felirat. Egy jópofa arc és testfestékkel tettem fel, ami olyan volt, mint egy zsírkréta. Erős volt a színe is és kényelmesen lehetett használni. A gyerekeim hajára csíkot raktunk lemosható festékkel és egy nonfiguratív tetoválás is kiegészítette még a varrott, vagy összeválogatott ruhákból összerakott jelmezeink összképét. 

farsang_01.JPG

farsang_02.JPG

Írj nekem és kövess Instagramon, Facebook-on és Pinteresten is!

Szép napot!

Szólj hozzá

farsang kutya buli arc cica oroszlán tigris festés jelmez pillangó arcfestés szelid motoros