2021. aug 06.

Tábor érzékletesen

írta: Sz. Barta Ágnes
Tábor érzékletesen

Fantasztikus élmény volt mindnyájunk számára az idei tábor is. A téma az érzékszervek volt. Sok játék volt az érzékekkel kapcsolatban. A tábor kézműves pillanatait is köré szerveztem.

A hétfői "látás" -hoz jött a színes katica készítés. Nem korlátoztam őket, hogy csak katicákat lehessen alkotni. Bátran szárnyalhatott a fantáziájuk. Így lett bogárból kutyafej, szárnyból kutyafül... Kartonból kivágtam gyerekenként 2 db ugyanakkora korongot. Az egyiket kettévágtuk a gyerekekkel. Az előre kivágott "bogárfejeket" alulról ráragasztották faragasztóval. Erre ragasztották a választott gyöngyöket szemnek. A kettévágott kartonszárnyakat a helyükre illesztettük, és átlyukasztottam lyukasztóval. Jancsiszöggel erősítettük össze a testet a szárnyakkal, így mozgatni tudta a katica azokat. Született klasszikus katicabogár és egészen formabontó is.

 Kedden a "hallás" érzéke volt soron. Erre újrahasznosított papírból készült fókát találtam ki. Az apropót az állat jellegzetes hangja adta. Természetesen itt is készülhetett bármi a kézhez kapott alapanyagból. Valaki pingvint, valaki flamingót, valaki bóját, és volt aki pávát készített. Mindehhez egy kis tojástartós doboz állt a rendelkezésükre. Ragasztás után kezdődhetett a festés a hét minden napján. Nagyon kedvesek lettek a kész figurák.

Szerdán a "szaglás" következett. Erre az alkalomra virág készítést találtam ki, mert a virágok általában illatosak. A virágokat papírcsíkokból vagy gyufás skatulyából készítettük. Az előbbihez a papírcsíkokat összetekertük ragasztózás után. Ezekből a karikákból alakult ki a virág közepe és a szirmai. A ragasztó megkötése után erősen tartotta a virág részeit. A festés után pedig végül igazán színpompás virágokká váltak.

A gyufásdobozos virághoz a gyufásdobozra kívülről egy papírt ragasztottunk, hogy ne látszódjon a rajta lévő írás. Majd kitoltuk a fiókját, és a fiók hátuljára egy virágfejet festettünk. A dobozra a virág szárát festettük fel. Ha megszáradt a festék betolhattuk a fiókot. Így a fiőkot mikor lassan kinyomták a gyerekek az olyan hatást keltett mintha a virág épp akkor nyílna ki.

Csütörtökön a "tapintás"-é volt a főszerep. Lovagot készítettünk, különböző tapintású tárgyakból. Használtunk hozzá boros dugót, söröskupakot és gyufát. A dugó mellé ragasztottam nekik forró ragasztóval a söröskupakot pajzsnak és a gyufát lándzsának. Természetesen most is az utolsó simításokat az ecsetek végezték. :-) Persze itt sem ragadtunk le egyfajta megoldásnál. Ezen a napon is csak a gyerekek fantáziája szabott határt. Így ebből a három egyszerű alapanyagból kalapos hölgy, festő, dobos, bástya, királylány vagy akár rádió is lehetett a szorgos kezek által. Változatosak lettek az alkotások, szárnyalt a fantázia.

A péntek az "ízlelés" jegyében telt és nagyon bulisra sikerült. Itt sem maradhatott senki keze tiszta, de itt nem festék, hanem torta ragadt rájuk. :)

img_20210705_145919.jpg

A visszajelzések alapján jól érezték magukat a gyerekek, nekem pedig rengeteg ötletem van már a következő táborokra is.

Ha tetszett a bejegyzés like-old, iratkozz fel új tartalmakért, és ha megteheted támogass engem a Donably-n!  https://www.donably.com/barta-creative-studio

Találkozunk jövőhét pénteken! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Szólj hozzá

rajz alkotás virág élmény dugó lovag festés fóka katica gyufa vágás újrahasznosított tojástartó gyufásdoboz söröskupak faragasztó forróragasztó papírcsíkok