2023. jan 20.

Házimozi, télen-nyáron

írta: Sz. Barta Ágnes
Házimozi, télen-nyáron

A múlt héten már említettem, hogy volt egy projektorunk, amit írásvetítőből rakott össze a férjem. Ez már úgy tizenöt éve történt. Fizikusként kihívás volt neki elkészíteni a házi projektorunkat, minden pillanatát élvezte. A mozizáshoz a vászon anyagot megvásároltuk egy méteráru boltban, és leszegtük a széleit. Hosszadalmas és elég nehézkes munka volt, mint ahogy vasalni is küzdelmes volt, mert óriási és vastag is az anyag.

hazimozivaszon.JPG

Először anyukám kertjében próbáltuk ki a vásznat. A projektorunkat beállította a férjem, és meghívtuk a kertmozinkba a barátainkat. Levetítettük nekik a projektorral a saját filmemet a projektor bemutatóján. Ezt a filmet az esküvőnk előtti előkészületekről készítettem. A lakodalmunkra átrendeztük a kertet a családdal, és a barátokkal, ezt örökítettem meg fotókkal, videókkal, és ebből raktam össze egy hangulatos kis filmet. A filmem végén minden segítőnk neve szerepelt a fotójával. A nyitó videóm után a kertmozinkba egyéb filmek is levetítésre kerültek. Volt néhány ilyen vetítős alkalom a nyáron. Ezt a projektorunkat kis idő elteltével az első saját lakásunkba vittünk. Később ezt a vetítőnket nyugdíjaztuk. :)

felhuzo.JPG

Aztán vásároltunk magunknak egy kis méretű projektort, ami utazáshoz is ideális volt. Később pedig vettünk egy ennél nagyobb, professzionálisabb projektort is, amivel a mostani lakásunkban vetítünk. A vásznak és projektorok költözéseink során velünk jöttek. Mindig fontos részük volt az életünkben. Sokáig levehetős volt a mozivásznunk, de a csilivili új lakásunkban már fix helyet kapott a vászon és a gép is. A gép egy szép fapolcot kapott a falon, amit értő gonddal terveztünk és készítettünk el. A vásznat szintén fa borítással láttuk el kívülről, a vászon maga pedig egy rúdra tekeredik fel. Egy redőny tekerccsel lehet letekerni, ha filmnézésre kerül sor. Nagyon élvezzük a közös mozizásokat legyen szó általam készített családi filmről, vagy akár valamilyen hollywoodi egészestésről. Nagyon feldob még egy húsz perces sorozatot is, ha kivetítve nézzük. Járunk ettől függetlenül moziba is, de már otthon is élvezzük több, mint 14 éve a kényelmet a filmnézés terén is. Aki szeret filmet nézni mindenképpen ajánlom az otthoni házimozi rendszer kiépítését. 

Jövő héttől, terv szerint csak minden második héten olvashatjátok a blog. hu-n az új bejegyzéseimet. A másik héten honlapomra kell ellátogatnotok miattuk. Remélhetőleg az ottani írásaim is tetszeni fognak nektek!

Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Videómban láthatjátok többek között az írásvetítőből készült projektorunkat is.

Áram nélkül is mozizhatsz egy pörgetős könyvvel! 

Vagy így is...

Szólj hozzá

film mozi videó videók fából kertbe videókészítés