2023. ápr 28.

Werkvideó gimbal-lal

írta: Sz. Barta Ágnes
Werkvideó gimbal-lal

Egyik fotós ismerősömnek kellett segítettem, hogy a fotózás meg legyen örökítve videóval is.
A werkfilm olyan filmnapló, amely bemutatja egy filmprodukció készítésének fontosabb állomásait és kulcsfiguráit. Felvételeket tartalmaz a forgatásról és interjúkat az alkotókkal, szereplőkkel. Forrás: Wikipedia
Nekem ugyan nem filmforgatást, hanem a budoir fotózást kellett lencsevégre vennem, de ez a lényegen nem változtat.

studio02.JPG

A boudoir jelentése: női hálószoba, öltöző, szalon. Ebből adódóan a boudoir fotózás bepillantást nyújt ezekbe a helyiségekbe. Olyan, mintha ellesnénk, meglesnénk ezeket a pillanatokat. A környezet lehet elegáns vagy letisztult, visszafogott. Ez az a helyiség, ahol a hölgyek öltözködtek, szépítkeztek, ahol lenge öltözetben fogadhatták azokat a látogatóikat, akikkel közelebbi kapcsolatban álltak. A szó összekapcsolódik a női szépséggel, vonzerővel, a nő titokzatosságával, bájával, a csábítással, kacérsággal. (Forrás: https://charismacentrum.hu/boudoir-fotozas/)

Vettem fel rövid videókat arról, ahogy instruálta a fotós a modelljét, ahogy állítgatta a fényképezőgépét, ahogy pózolt a modellje, ahogy folyt a munka, és készültek a képek. A fotózás az NDustrialStudios fotóműteremben volt. Több teremben, több ruhában, több beállításban készültek képek. Nekem a videókhoz gimbal volt a segítségemre. A gimbal magyar fordításban azt jelenti; hogy vízszintes iránytűtok. Segít zökennésmentes felvételeket készíteni. Én elég gyakorlatlan voltam még ezzel a szerkezettel, mert először használtam. Lehet, hogy nem is volt a legprofibb gimbal. Sokat próbálgattam vele a videófelvételt, számtalan rövid videót készítettem a rendelkezésemre álló idő alatt. Szerencsére sikerült azért értékelhető videókat is létrehoznom. Örültem, hogy segíthettem a fotóstársamnak. Jó volt kipróbálni a gimbal-t. Ha valaki elsajátítja a használatát nagy segítséget nyújthat számára videózások alkalmával.

hatter.jpg

Ezzel a mai témám végéhez értem. Az Indamail-ben nagy változások lesznek a közeljövőben. Nem tudom még biztosan hogy hat ki ez a blog-ra. Remélem nem lesz vele semmi gond. "Legrosszabb" esetben a honlapom blog fülében folytatom tovább a bejegyzéseimet.

Jövőhéten a honlapomon , két hét múlva péntek 11 órakor újra itt találkozunk! 

Addig ezeken a csatornákon is megtalálhatsz! Kövess, és elsőként értesülsz az új tartalmakról! Ha tetszett a bejegyzés like-old, oszd meg, mentsd el, írj kommentet! Szia! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

ha rendelnél az általam készített kézműves termékekből

https://erdeibazar.hu/sellers/barta-creative-studio/products

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Íme a werkfilmem: 

Szólj hozzá

film videó videók videókészítés gimbal fotózáshoz