2021. már 26.

Tábor, az előkészületek

írta: Sz. Barta Ágnes
Tábor, az előkészületek

A nyár még messze van, de mi már rég elkezdtük a készülődést az idei táborra. Meg volt a téma, a helyszínek, elkezdődött a kézművesek kiagyalása is. És ami a legfontosabb, szép számban jelentkeztek gyerekek, így meg tudtuk tölteni a kiírt időpontokat táborozókkal.

Mivel az idei téma még titkos, hogy a résztvevőket kellően meg tudjuk lepni vele, ezért a múlt évi készülődést mutatom meg most nektek, ami szintén nagyon izgalmas és kart nem kímélő feladat volt számomra.

elokeszuletek02.jpg

Képkeretet készítettünk újrahasznosított papírból. A tejes dobozokat tároló kartonok kartonjából készültek a keretek. Az anyukám kertjében gyűjtött levágott faágak darabjaiból készült rájuk a díszítés. Ezeket faragasztóval illesztették a keretre, és akrilfestékkel festették ki a gyerekek.

elokeszuletek03.jpg

A kartonokra fémvonalzó mellett grafittal vonalakat húztam. Ezután ezen vonalak mentén, vonalzó vezetésével, sniccerrel vágtam ki a kereteket. 

elokeszuletek01.jpg

Rengeteg, majd' 100 darab készült, mert a körülbelül 80 gyerekre néhány pluszt mindig rá szoktunk számolni. Ráadásul mindig akad egy-két selejt is, amivel szintén számolni kell.

elokeszuletek.jpg

A karom már leszakadt, de megérte, mert végül nagyon tetszett a keret dekorálás a tábor résztvevőinek.

elokeszuletek04.jpg

Lovat is készítettünk a táborban, amihez a pacialakot szalagfűrésszel vágtuk körbe, a lyukakat pedig oszlopos fúróval fúrtuk rá. Férjem támogatott a munkálatokban. A táborban a pónik kifestése, a sörény és farkinca felragasztása után rövid száradást követően már bele is rakhatták az ujjaikat a lovacskákba a gyerekek, és már vágtázhattak is el a lovak a kis ujjacskák segítségével.

A kézművesekhez való alapanyagokat minden napra előre összekészítettük, leszámoltuk, rendeztük, hogy mindenkinek jusson mindenből, semmiben se szenvedjünk hiányt.

Régebbi bejegyzésemben láthatod milyen alkotások születtek az alapanyagokból. Tavaly előtti táborból is lehet ötleteket gyűjteni otthonra, ha szeretnél valamit alkotni!

Az idei tábor is biztosan jól fog alakulni, mert alig hirdettük meg már be is telt a létszám. :)

Ha tetszett a bejegyzés like-old, iratkozz fel új tartalmakért, és ha megteheted támogass engem a Donably-n! 

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Ajánlom figyelmetekbe az előkészületekről készített videóimat is!

Itt láthatjátok hogy készül a ló kezdetektől, amit a táborban a gyerekekkel díszítettünk!

Ez az egyik játék, amit évekkel ezelőtt készítettem és amivel a gyerekek évről-évre játszanak a táborban. Renoválásra szorult és új életre kelt általam. :)

Szólj hozzá

videó kísérlet rajz technika papír tervezés festés vágás karton tutaj sniccer szalagfűrész grafit ceruza fadarabok fémvonalzó