2021. nov 26.

Nem kertelek, hanem a kertbe készítek tárgyakat 2.

írta: Sz. Barta Ágnes
Nem kertelek, hanem a kertbe készítek tárgyakat 2.

Ne borulj se be, se ki, hanem borulj virágba!

Ha esetleg lemaradtál az első részről, itt megnézheted!

Több virágládát is készítettünk régi fából, de ilyen fajtát csak kettőt. Még apukám vette a fákat, és nagyon régóta álltak egy beázós pinceszerű helyiségben. Mi kezelésbe vettük a fákat és azóta nálunk áztatja tovább az eső őket virágláda formájában. Ennél a darabnál egy rész le van választva a többitől, mert egy időben menta volt bele ültetve, ami megfolytja a többi növényt, ha együtt vannak. A virágládába vastag fekete sittes zsákot tettünk, ezután következhetett a virágföld. Gyönyörű virágokkal ültettük be őket, amiknek sajnos már nyoma sincs, mert azóta már sok víz lefolyt a Dunán. Viszont bevirágoztatta életünk azon szakaszát, amikor használtuk. Jelenleg anyukám kertjét ékesíti.

viraglada.JPG

Ha már a virágládáknál tartunk, ezt a darabot egy általam is használt régi kis bicikliből készítettük, régi fa felhasználásával. A kép szerintem magáért beszél.

kisbicikli.jpg

Ez az elrozsdásodott fém taliga elvesztette a fogantyúit. Ki lett pótolva, és a belsejébe természetesen virág került.

taliga.jpg

Ez a virágláda pedig egy nagy fémkádból lett kialakítva, fa szegéllyel. Anyukámnak így nem kell már lehajolnia a kertészkedéshez. A munkában férjemmel és velem együtt öt gyerek vett részt. Segítettek a föld elrendezésétől kezdve a téglák lepakolásán át nagyon sok mindenben. Lesimítottuk a földet a virágoskert alatt. Aztán jöttek sorba a téglák egy sor keresztbe, a másik hosszába és erre került a fém kád. Az aljába egy használt gyerekmedencét raktunk, aminek a pereme lyukas volt, így már eredeti funkciója szerint nem lehetett használni. Itt viszont remekül bevált. Fa peremmel takartuk el a tetejét, feltöltöttük virágfölddel, amibe jöttek a növények egymás után. A rusztikus fából készült peremre még cserepes növény, vagy öntözőkanna is kerülhetett.

viraglada02.jpg

A hét végén már meg kell gyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Remélem mindenki otthonában lesz egy feldíszített, varázslatos koszorú! Könnyen lehet készíteni is, koszorú alapból, gyertyából, egy két talált tobozzal. Ha valaki nem szeret vele szöszmötölni a virágosoknál gyönyörű kész darabokat is lehet vásárolni. Garantáltan feldobja a lakást és ünnepi díszbe öltözteti. Hogyha viszont szívesen "bajlódnál" vele régebbi bejegyzésemben találsz a készítéséhez ötleteket.

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Itt pedig megnézheted ide vágó videómat is!

Nézd meg alkotós videós lejátszási listámtól a többi videómat is!

Szólj hozzá

fa tégla virág bicikli virágtartó barkácsolás taliga virágláda kerti munka fémmedence