2022. máj 27.

5 jópofa dolog gyereknapra, amit te is elkészíthetsz

írta: Sz. Barta Ágnes
5 jópofa dolog gyereknapra, amit te is elkészíthetsz

Három gyerekem van, és sokat dolgoztam gyerek rendezvényen és gyerektáborokban.
Ezért nem kevés tapasztalattal rendelkezek a gyerekek szórakoztatásában. Rendeztem születésnapokat szép számmal, készítettem játékokat és díszítést ilyen alkalmakra gyerekeknek. Ezeket a játékokba öntött tapasztalatokat gyűjtöttem össze ebben a bejegyzésben.

1; Kézzel lehúzható kötél, úgynevezett "Ujj tviszt": Ez is egy retró játék, és ezt is nagyon könnyű elkészíteni. Csak kötél kell hozzá kb. 1 méternyi. Érdemes olyan vékony kötelet választani hozzá, ami nem nyúlik, és persze dekoratív. Összekötjük ügyesen a két végét és kezdődhet is a játék. Röviden a játék: Fel kell rakni a kézre a kötelet egy bizonyos kötés szerint és a partnerednek le kell róla vennie két kezet használva. A kezeknek -amin rajta van a kötél- az egymás közti távolsága nem szabad hogy változzon. 

kotel.jpg

2; Ugráló gumi, úgynevezett "Gumi tviszt": Drágán lehet vásárolni, pedig pofon egyszerű elkészíteni. Csak egy csinos, széles, 4 méteres gumi kell hozzá. A rövidáru boltban megvehetjük a megfelelő méretű darabot. Jó erősen össze kell varrni a végeit, és már kezdődhet is a játék. Ha nincs hozzá két partnered, akkor az egy szem partnered lábára, a másik oldalon meg a széklábára is felhúzhatod ezt a gumis játékot. Röviden: ugrás bravúrok kivitelezése a feladat. Ha teljesítetted a kört és nem gabalyodtál bele a gumiba, akkor mehet egy kicsit magasabbra a gumi a lábakon. Többféle ugrás van. Például, hogy felugrassz a két gumira és onnan felhúzod a két lábad és átugrassz az egyik oldalra. Eközben nem szabad, hogy eless, vagy hasonló. :)

gumi.jpg
3; Vicces lufi, gumikesztyűből : Ha van otthon gumikesztyűd, akkor nagyon egyszerűen elkészítheted ezt a mókás díszt és játékot. Egy normál méretű kesztyűt annak sem nehéz felfújni, akinek (mint nekem) egy normál lufi felfújása nehézséget okoz. Ha megkötöttük, hogy ne eresszen le, rajzolhatunk neki szemet-szájat, és amihez még kedvünk támad. 

Itt láthatod rövid videómat a készüléséről.:)

https://www.youtube.com/shorts/Lzkf9ktnFOE

lufi_gumikesztyubol.jpg

4; Jojó : Egy olyan szép zoknidnak, aminek elszökött a párja, vagy kilyukadt levágod az orrát. Annyit hagyjál rá, hogy kényelmesen ki tudd tömni. Ha kitömted vattával vagy szivacsdarabokkal, akkor kötözd be jó erősen, és kössél egy 40-50 cm-es gumi darabot a csomóhoz. Hogy kényelmes legyen, és ne essen ki a kezedből, csinálhatsz a gumin egy bújtatót, amibe be tudod dugni a kezed.

5; Háromszög alakú girland Kell hozzá egy két méter hosszú kötél (de ennek mérete természetesen változtatható), és színes nyomtatólapok. A színes nyomtatólapokból háromszöglapokat készítünk olyan módon, hogy az egyik sarkát a lapnak a papír oldalához hajtjuk. Kivágjuk a háromszögeket, a csúcsukkal szemközti oldalhosszra rátesszük a kötelet, megragasztózzuk és ráfordítjuk a háromszög szélét. Rányomjuk és ott tartjuk egy kicsit. Hogyha megszáradt már díszíthetjük is vele az udvart, vagy a lakást.

girland.jpg

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Nézd meg idekapcsolódó videóimat is!

Ilyenkor mindenhol gyereknapi programok vannak, ha viszont rossz az idő csináljatok magatoknak alkotós programot. Olyat alkossatok, amivel aztán játszani is lehet!

Ha nincs otthon fa és pirográf készlet, egy papírra is felrajzolhatod a malmot, és már mehet is a játék a különböző színű gombokkal.

Ilyet egy kreatív iskolás készít magának a tankönyvek sarkára, de hogyan készülhet még?

Ha nem tudsz elmenni otthonról, viszont van néhány nagy és üres kartondobozod, készítsetek palotát otthonra, amibe érdemes betérni.

Ennél egyszerűbb és szórakoztatóbb festés nem is létezik. Próbáld ki te is!

Ha gyorsan elkészíthető otthoni játékra vágysz, akkor ezt a videómat nézd meg! 5 perc se kell, hogy elkészüljön, és indulhat a játék!

További ötletekért keresd fel YouTube csatornámon az Alkotás gyerekkel lejátszási listám.

 

Szólj hozzá

szórakozás videó gyerekek ötlet élmény játékok gyereknap gyerekjáték