2022. jún 24.

Házassági évforduló, van bőr a csuklómon!

írta: Sz. Barta Ágnes
Házassági évforduló, van bőr a csuklómon!

borkarkoto03.jpg

Sok párnak van nyáron a házassági évfordulója. Ez azért van, mert ilyenkor már kiszámíthatóbb az időjárás, jobban ráér az emberek nagy része, tovább van világos, és utazni is könnyebb ilyenkor. Mi is ezért választottuk anno a vőlegényemmel ezt az évszakot. Az alábbiakban adok nektek néhány ötletet házastársatok megajándékozásához.

borkarkoto01.jpg

Bőrkarkötő

Akár férfiről, akár nőről van szó, mindkét nemen jól mutat. Persze a színeket érdemes jól megválasztani. Egy-két kis bőrdarab kell hozzá, amit hobbi boltból, cipő kellékes boltból könnyen beszerezhetünk. Körülbelül 15-20 cm-es csík, vagy csíkok kellenek a karkötőhöz, amik nem túl vastagok és maximum 4 centi szélesek. Érdemes lemérni, hogy mekkora kell. Ha meglepetés lesz, akkor valahogy trükkösen. Például az órája, vagy másik karkötője segítségével lehet méretet venni.

Az alul látható képen 1 bőrdarabból készül a karkötő, két oldalt helyet hagyva az összekapcsoláshoz.

borkarkoto02.jpg

Ha ez megvan, a csíkok belsejében két vágást teszünk ollóval, úgy hogy körülbelül három egyforma vékony csíkot kapjunk. A csík/ csíkok két végét egyben hagyjuk. Egymás tetejére tesszük a csíkokat, és elkezdjük fonni a három(vagy 6) szálat hármasfonással. Hat szálnál a egymás alattiakat együtt kezeljük. Úgy fonjuk, hogy igazgassuk közben a szálakat, hogy ne forduljanak át és feszes maradjon. Balról kezdünk, aztán jön a jobb és a harmadikat át kell dugni belül. Közben folyamatosan igazgatjuk.  Az elején olyan, mintha egyre gubancosabb lenne a maradék rész, de minden harmadik "körre" ki kell egyenesednie a szálaknak. Minél többet fonunk annál nehezebb lesz, mert annál kisebb hely marad igazgatni. A végén lehet, hogy nem jön ki jól, akkor ki kell bontani és egy kicsit növelni kell a kivágást. Kezdhetjük újra a fonást. Hogyha kész a fonás, végre jól jön ki, akkor egy kicsit megigazgatjuk az asztalunk szélén. Végig húzzuk, úgy hogy a két végét fogjuk, hogy egyenlőek legyenek a fonatok. Ha ezzel is megvagyunk, akkor már csak a kapcsolóját kell elkészíteni a karkötőnek. Legegyszerűbb, ha egy-egy lyukat vágunk lyukasztóval a karkötő két végére. Vágjunk egy vékony csíkot hozzá illő bőrből, és fűzzük át mindkét lyukon, ezután csomózzuk meg a csík minkét végét, hogy ne tudjon kicsúszni. Kényelmesen fel lehet majd venni és saját méretre állítani. Nem is muszáj megkötni elég, ha meghúzzuk. Remélem ti is elégedettek lesztek a végeredménnyel!

Fülbevaló

A vágás során leeső darabokat sem kell kidobnotok. Én ezekből fülbevalókat készítettem. Kivágtam téglalapra az anyagokat, és lyukakat tettem rá virág alakban. Egy lyukat felül, középre is raktam. Ide jött a kis drót, amivel odafogattam a fülbevalót az akasztóhoz. Jól eldolgoztam a végét, hogy ne szúrjon. Kész is. Bár ezt az ajándékot inkább nőknek ajánlom, ez természetesen csak ízlés kérdése. 

 borkarkoto04.jpg

További házassági évfordulós ötleteimet az alsó videóban találjátok. Jó ünneplést!

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Nézzétek meg videómat, ami szintén ötletet adhat az ajándékhoz.

Szólj hozzá

bőr technika ajándék drót tervezés karkötő vágás fülbevaló házassági évforduló fonás lyukasztás fülbevalótartozék