2023. feb 17.

7 gyönyörű város Magyarországon várakkal és kastélyokkal

írta: Sz. Barta Ágnes
7 gyönyörű város Magyarországon várakkal és kastélyokkal

fekete-feher03.JPG

Rollfilmre készített fotó Budapest belvárosában egy belsőudvarból

Budapesti vagyok, ezért Budapesthez rengeteg dolog köt, de szeretetem ide vagy oda, azt hiszem ez az egyik legszebb város Európában. A filmrendezők emiatt is szeretnek a fővárosunkban forgatni. Sokféle stílus keveredik a városban, többféle korszakból. Változatos városkép fogad egymás melletti városrészekben is. Hatalmas várral, Parlamenttel, kastélyokkal és kúriákkal rendelkezik. Nagyon mutatósak azok a városok, amelyeket folyó szel ketté. Ez a város is büszkélkedhet egy gyönyörű nagy folyóval, ami egy nyugodt, hegyes-dombos budai oldalt, és egy sík, nyüzsgő pesti oldalt választ szét. Csodás hídjaink pedig összekötik őket. Szigetekben szintén gazdag a város, nem érdemes kihagyni a megtekintésüket.

Sok képet készítettem Budapestről, mert imádtam minden részletét. Az omladozó házakra különös tekintettel. A Corvin negyed átépítésénél is sokat fotóztam. sok házat, ami ott volt azóta már a földdel tettek egyenlővé. Van képem a lebontott ügetőről is.

Ezeket a színes képeket a Kőbánya Kispest Metróállomás átépítésekor készítettem.

Eger is varázslatos történelmi város sokkal egységesebb városképpel. Szintén van a városban meseszép vár. A Szépasszonyvölgyet is kötelező útba ejteni. Kulturális események is vannak tömkelegével az év folyamán, hogy még inkább vonzó legyen a város meglátogatása.

eger01.jpg

Pécs is bővelkedik múzeumokban és látnivalókban. Ilyenek például a Vasarely múzeum és a Csontváry Kosztka Tivadar múzeum. Ezeken kívül még számos látnivaló van itt. Közel van Villány, a borospincéivel és Mohács a várával, amelyeket szintén útba lehet ejteni az idelátogatóknak. Horvátország is közel van.

pecs01.jpg

Sopron az ország nyugati határához közel helyezkedik el. Egy kis ékszerdoboz. Lépten-nyomon fotózna az ember az óvárosban sétálva. Jó éttermek vannak, ahol megpihenhetünk a hosszú városnézés után.

szepia_sopron.JPG

Szépia fotóm 

sopron_01.jpg

Fertődön is van kastély és a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház is könnyen elérhető innen autóval. A Fertő tó varázslatos élővilággal rendelkezik. Lehet csónakázni is.

Keszthelyen a kastély és a parkja csodás élményt nyújt a turistáknak. Különleges növénytársítások és sok-sok éves ősfák. A Balaton is fantasztikus látványt nyújt.

Solymáron a romokat mindenképp érdemes megnézni. Temérdek túraútvonal indul innen, amiket érdemes körüljárni.

Poroszló
A Tisza-tó közelsége rengeteg program lehetőséggel kecsegtet. Kajak-kenuzás, sétahajózás, GPS-es motorcsónak túra, fürdőzés, vízi élménypark, vízi sétány, pákász-tanösvény, horgászat. Biciklivel az egész tó körbejárható. Sok helyen van menet közben pihenőhely, ahol ihatunk, ehetünk, felfújhatjuk a bicikli kerekét. A haltepertő, a fish and chips, a halászleves különösen finomak. Lehet lovagolni, és állatot simogatni egy-két helyen. Megfigyelhetjük néhány vízi kilátóból, vagy motorcsónakról a gazdag madárvilágot. Van itt is kastély, ahol még meg is szállhatunk, wellness-ezhetünk, csocsózhatunk. 

poroszlo.jpg

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk két hét múlva péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Itt még találtok néhány fekete-fehér fotót tőlem.

Szólj hozzá

ajánló utazás fekete-fehér élmény fénykép montázs fényképek fekete-fehér film fekete-fehér fotó