2021. aug 13.

Kép a képben

írta: Sz. Barta Ágnes
Kép a képben

A YouTube csatornámon lévő, Kép a képben című lejátszási listámon már több mint 50 videó szerepel. Ez a lista tartalmazza az összes alkotós videómat. Persze ezen kívül még más lejátszási listáimat is megtalálhatod az oldalamon. Nagy örömömre 40 feliratkozóm van már, köszönöm a bizalmat ezúton is! 

tulipanos_borito.jpg

Rengeteg videómban használom a time lapse technikát, vagy egyéb megoldásokat a képanyag izgalmasabbá tételére. A time lapse-szel felvett videók hasonlóak a pixilációval készített animációs filmekhez. A fényképezőgépen be lehet állítani, hogy a megörökíteni kívánt történésről mennyi időnként készítsen fotót a gép, és hogy mennyi időn keresztül azaz, hogy a felvétel végén hány fotó legyen az adott dologról. Ha végig nézzük az így felvett videót olyan, mint egy gyorsított felvétel. Gyakran vesznek fel ezzel a technikával kinyíló virágot, vagy naplementét. Rengetegféle trükkös felvételt lehet ilyen módon készíteni. Én például a selyemfestésről szóló videómban úgy mozgattam a kezem a felvétel közben,  hogy ne látszódjon bele a képbe. Így olyan lett a felvétel, mintha a vasaló életre kelne benne. Ezt a módszert többször is alkalmaztam.

Gyakran használok animációt is a videóimban. Ezeket az animációkat a Pencil2D nevű programmal készítem mostanában. Videóvágáshoz a Kdnlive-ot, képernyő felvételhez a Kazam nevű programot használom. A grafikáimhoz pedig az Inkscape, Krita és a Gimp programok a kedvenceim. Ezeket is sűrűn kell alkalmaznom maszkok készítésekor. Alábbi videómban ezekre láthattok példát.

Az alábbi videómban pedig a Pencil2D-t használtam.

A kicsi animációk színesítik a videót. Legyenek azok betű animációk, tárgy animációk, vagy rajzos animációk.

Minimális előtűnő betűanimációra, maszkolásra, lassításra pedig itt láthattok példát.

Itt pedig videóimhoz készített 10 darab borítóképemet nézhetitek meg, amit a videóim elején fedezhettek fel, ha a csatornámon vagytok. Ezeket is, mint a maszkokat grafikus programokkal készítem el az adott videóhoz. Igyekszem varázslatos hangulatot árasztó figyelemfelkeltő montázsokat összehozni ezekre az alkalmakra. Nektek melyik a kedvencetek? Írjátok le kommentben!

 

Ha tetszett a bejegyzés like-old, iratkozz fel új tartalmakért, és ha megteheted támogass engem a Donably-n!  https://www.donably.com/barta-creative-studio

Találkozunk jövőhét pénteken! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Szólj hozzá

film videó technika alkotás animáció montázs maszk lassítás time lapse lejátszási lista YouTube catorna Kép a képben