2021. dec 31.

Dekoratív dekoráció

írta: Sz. Barta Ágnes
Dekoratív dekoráció

Mikor megláttam a Kik-ben egy színes, csillogó anyagot tudtam, hogy kell nekem, csak azt nem tudtam még, hogy mire fogom majd használni. Aztán kiötlöttem, hogy pohár alátétet szeretnék készíteni belőle. Gondoltam, söralátét kartonra ragasztom fel és az aljára parafát teszek. Nem tudtam, hogy ilyen nehéz lesz formára vágott söralátét kartont venni. Ívben tudtam volna venni több helyen is, van vágógépünk, de így is inkább az előre levágott mellett döntöttem. Több papír-írószer boltot is bejárva a negyedik ben végül találtam néhány darabot belőle. Vettem kereket és négyzeteset is, aminek a sarkai le vannak kerekítve. Ezután a gyerekekkel előkészítettük a dolgokat, amiket használni fogunk majd. Az asztalra újságot helyeztünk. Elővettük a hat darab söralátét kartont, a csillogó anyagot -amivel bevonjuk- és a faragasztót. A csillogó anyagra rápróbáltam, hogy fog elférni majd rajta a hat kartondarab. Ezután beragasztóztuk a csillogó anyag belső oldalát, és ráhelyeztük a kartondarabokat. Leszorítottuk, és hagytuk megszáradni. Amikor megszáradt, szétvágtuk a hat darabot. A parafa burkolat ezután kerülhetett csak rájuk.

poharalatet.jpg
Névnapi- és születésnapi naptárt szerettem volna készíteni levágott fadarabokból. Voltak hozzá ágszeletek, amiknek gyönyörű erezetük van. Ezekre terveztem, hogy pirográfiával ráírom vagy belevésem a neveket.

szulinapi_naptar.jpg

Minden szeletre egy-egy hónap kerül, és a hozzá tartozó nevek. Ezután egy kis lyukat fúrunk a korongokra és felfűzzük őket egy szép faágra. Az egészet lekenhetjük a végén valamilyen átlátszó lakkal.

img_20211231_090101.jpg

 Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Ebben a videómban a lakásdíszítésbe kóstolhatsz bele.

Ebben a videómban faékszereidet segítek kidekorálni.

 Születésnapra készíts kislányodnak papírkastélyt!

Vagy díszítsd bútoraidat mozaikkal!

Egyéb dekoratív ötletekért keresd fel YouTube csatornámat!

Szólj hozzá

naptár fa írás papír korong poháralátét anyag kartonpapír vágás gravírozás csillogó faág pirográfia Karácsonyra pirográf készlet söralátét karton Szilveszterre