2022. jan 07.

Táska, zsák, batyu régi anyagból újat

írta: Sz. Barta Ágnes
Táska, zsák, batyu régi anyagból újat

Boldog Új Évet Minden Kedves Olvasómnak! Legújabb bejegyzésemben a táskák készítéséről csempésztem be a batyuba nektek néhány érdekességet közvetlenül a műhelyemből.

Szeretek újrahasznosítani és rajzolni, ezt a kettőt pedig úgy kombinálom egy ideje, hogy állatos szitamintákat készítetek és aktuális szövegekkel látom el őket. Ezután ezeket a mintákat kinyomtatjuk és levilágítjuk, így kerülnek rá a minták a házi szitáinkra. A nyomatokhoz műhelyem polcairól válogatok jó minőségű vászon anyagokat. Miután a minták az anyagra kerültek azután kezdhetjük a zsákok megvarrását, mert a varrások eltartanák a szitát az anyagtól.

tasak.jpg

Próbáltunk már nyomtatni papírra, fára, filcre. A papír kivételével ezeket is hőkezeljük a nyomtatás után, csak egy kicsit más módon, mint a textilt. A fára nyomtatott minta a mosásnak nem kell, hogy ellenálljon. A gyerekek itthon a papírra való nyomtatást részesítik előnyben.

Saját logóval díszítettük a fa levilágítónkat kívülről, a nyusziházunk filcbevonatát pedig egy halftone-os nyuszis képpel, ami a gazdájáról készült fotóból született.

nyuszi.jpg

Varrtam már tolltartót, nem is egyet. Nem kell hozzájuk sok anyag, ezért a rájuk szánt mintának is kicsinek kell lennie. 1-2 éve tornazsákot, kozmetikai zsákot és vászon táskát kezdtem el készíteni. Ezek mindegyike szép anyagokból készül, saját kezű varrással, natúr színű, természetes anyagú kötéllel és ezüstös, aranyos, metál színű festékekkel nyomtatjuk rájuk az általam tervezett mintákat. Ezeknek a nyomatoknak a mintatervezésüktől kezdve, a szitaszövetre való levilágításukon keresztül, a lenyomtatásukon át és a lenyomtatott anyagokból a zsákok varrásáig minden mozzanatában ott vagyunk a férjemmel. Ez büszkeséggel tölt el. 

zsakok.jpg

Ha viszont valaki gyorsan kézhez kapható, kevésbé kézműves holmikat keres a mintáimmal, már neki sem kell tovább várnia, mert pólóboltomban több mintámhoz, sokféle terméken hozzájuthat.

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

 Ha többet szeretnél tudni a szitázásról itt megnézheted, hogy csináljuk.

Valamivel részletesebben pedig ebben a videómban láthatod!

Itt pedig azt láthatod, hogy készülnek a zsákok!

Itt egy régi táskámat újítom fel.

Ha pedig az érdekel, hogy a nyuszink hogy kapott rámpát, akkor ezt a videót nézd meg!

Szólj hozzá

táska kötél vászon anyag varrás szitázás zsák szitanyomás papírra batyu vászontáska fára vászonra szitaminta