2022. feb 11.

Jelzem, hogy jelmezt készítettem!

írta: Sz. Barta Ágnes
Jelzem, hogy jelmezt készítettem!

zorro_jelmez_montazs_1.jpg

Fiammal kitaláltuk, hogy Zorró lesz az iskolai farsangon. Már volt neki köpönyege, aminek ugyan egyik felén csillagok voltak, mert bűvész köpeny volt, viszont a másik fele fekete, ezért gondoltuk, hogy majd kifordítva veszi fel és úgy jó lesz. Alá egy fekete póló került egy sötét nadrággal. Férjemmel pedig néhány éve fakardot faragott a fiam, ez lett Zorró jól forgatott fegyvere. Fekete álarcot varrtam neki selymes anyagból.

zorro_jelmez_montazs01_1.jpg

A lovacskát fiammal együtt csináltunk. A seprűnk nyelére hullámkarton-papírt hajtogattam, összetűztem tűzőgéppel és kukorica csuhé sörényt ragasztottam rá faragasztóval. Közben erős praclik fogták meg a lovacskát, hogy nehogy kereket oldjon :). A paci szemét ezután ugyanezzel az ügyes kezű társammal rajzoltattam rá, hogy még aranyosabb legyen a végeredmény.

zorro_kalap_hozzavalok_montazs01_1.jpg

A legnehezebb dolgom a kalappal volt. Fekete kartont vásároltattam hozzá a férjemmel és a nagylányommal, hogy ők se maradjanak ki a jelmezkészítésből. Sőt még anyósom is hozott egy ívvel. :) Egy meglévő kalapunkat karimájával lefelé ráraktam és körberajzoltam. Ezután megfordítottam és a kalap tetejét is körberajzoltam a karima belsejében. Ezután óvatosan kivágtam a darabokat, egy hosszú téglalappal együtt. A téglalapot vágógéppel vágtam, így gyorsan végeztem vele, és gyönyörű egyenes szélt kaptam. A téglalap mindkét hosszanti oldalára húztam egy-egy vonalat vonalzóval, nem messze a szélétől és kicsi bevágásokat csináltam ollóval a vonalig. Ez azért kell, mert ezután idáig hajtom be a kartont és ragasztózom be. Kicsi egyenletes bevágásokra van szükség, hogy szépen egyenletesen tudjam odaragasztani általunk a kalap karimáját és a tetejét. Ragasztás előtt érdemes letakarni valamivel az asztalunkat. Faragasztót használtam a ragasztáshoz, de még így is nehéz volt szépen odaragasztani a kartondarabokat a helyükre. Végül azért csak sikerült. Az illesztés eltüntetésére, és mert az eredeti kalapon is van, egy fekete szalagot raktam a kalapra. Kész is lett. Nagy volt az öröm, indulhatott a játék. 

Itt találjátok jelmezről készült videómat.

Hogy mikor van farsang és meddig tart arról itt olvashattok!

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Szólj hozzá

farsang álarc olló tervezés kalap jelmez hajtás kartonpapír vágás karton lovacska vágógép Farsang faragasztó