2022. máj 06.

Galéria online

írta: Sz. Barta Ágnes
Galéria online

Voltak már kiállítva képeim hagyományos galériákban, mindet felsorolni sem tudom. Egyéni kiállításom is volt már. Az ilyen kiállítások a galériákban általában időszakosak. A képeket cserélik. Az új képek szépen keretezve kerülnek az üres falakra. Az egész tárlat vagy egy témára szorítkozik, vagy egy művészre. A képek hasonló keretben szoktak lenni, ami nem vonja el a néző figyelmét a műről. A témán kívül a galériába felállított, kiállításban szereplő képeknek lehet hasonló a stílusa, a színei, vagy formái... sorolhatnám. Így alkotnak a képek összeillő egészet.

A honlapomra szerettem volna online galériát. Ennek megtervezésénél nekem is hasonló gondolatok jártak a fejemben, mintha igazi galériáról lenne szó. Össze akartam rakni a képeimet főként témájuk szerint. A rendezésben férjem is segített nekem, mint annyi mindenben. Az egységes látvány megteremtéséhez szerettem volna, ha négyzetesek a képek, és egymás mellett vannak közvetlenül. A képeknek egy-egy része látszódik csak a galéria nézetben, amikor az egész oldalt látjuk. Viszont az adott  képre kattintva a kép felnagyobbodik, és teljes egészében láthatóvá válik a saját arányaival. A képeim lehetnek így bármilyen arányúak, szépen állnak egymás mellett. 

Hogy könnyen összeállíthassam a saját galériáimat, férjem készített nekem egy galéria szerkesztőt. A szerkesztőben nem "csak" egymás mellé lehet rakni a képeket sorban, hanem változtathatok a sorrendjükön, beírhatom a címüket, alakíthatom, hogy melyik részlete látszódjon a képnek és persze hogy melyik galérián szeretnék dolgozni a létrehozottak közül. Ha a kép felé érek a kurzorral, akkor elsötétedik kicsit a kép és megjelenik felette a címe, esetleg némi leírás róla. Ezt láthatjuk az alábbi képernyőkémen is, amit a honlapomról fotóztam be. Van olyan galériám, ami kisebb, van ami több képből álló. Vigyázz, mert a képekre kattintva máris az oldalamon találhatod magadat!

galeria_grafika_logo.jpg

Lejjebb tekerve az oldalon ezt a galériát láthatjátok.

galeria_grafika_kezmuves_termekek.jpg

Az első oldalról az "Szolgáltatás"-t választva ide érkezünk.

galeria_szolgaltatas.jpg

A "Rólam" fül alatt is találhattok galériát.
galeria_rolam.jpg

A "Referenciák"-ra kattintva ezt találod! Itt választhatsz egyéb lehetőségek közül.

galeria_referenciak01.jpg

A "Referenciák" fül alatti "Grafiká"-ban más sorrendben, nagyobb számban tárulnak elénk a grafikák.

galeria_grafika_referenciak.jpg

Itt a négyzetes elrendezés helyett inkább a téglalapot választottam, így jól látszik, hogy filmekből, videókból áll a galériám.

galeria_referenciak_videok.jpg

Az "Animáció"-nál is ezt választottam.

galeria_referenciak_videok_1.jpg

A honlapon még több galériát is találsz, nézd végig mindet!

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Szólj hozzá

fotó kép videó festmény kiállítás alkotás grafika honlap illusztráció tervezés