2022. feb 18.

3 jelmez ötlet, amit te is megtalálhatsz a szekrényedben

írta: Sz. Barta Ágnes
3 jelmez ötlet, amit te is megtalálhatsz a szekrényedben

Ha valahol sétálok, nyitott szemmel járok. Szeretek érdekfeszítő dolgokat gyűjteni. Jó pár barkácseszközt tartok otthon, és cérnáért, szögért, vattakorongért sem kell a szomszédba mennem. Egy-egy ruha jemezzé tételében sokat segíthet egy-két jól kitalált kiegészítő. Évekkel ezelőttről megmaradt méterárunkból, ha minden napos használatra nem is, egy-egy alkalomra még egy ügyetlenebb "varrónő" is összedobhat valamit. Nincs nagy stressz, ha nem lett az igazi, mert mindenki tudja, hogy "csak" jelmeznek készült. A méteráru mintája kiment a divatból? Készítsünk belőle valami jópofa retró holmit farsangra! Ugyan ez a helyzet régóta dédelgetett ruháinkkal, amit nem volt szívünk kidobni, de már évek óta ott porosodik a szekrényünkben; használjuk fel őket egy szép új jelmezhez!

kaloz_jelmez_minimal.jpg

Jól összeválogatott ruhadarabokból sokféle jelmezt tudunk készíteni otthon. Például egy kockás inget és egy farmert kombinálva már majdnem kész a cowboy jelmezünk. Vegyünk fel hozzá egy csizmát, a lányok fonják két copfba a hajukat, és egy régi szalmakalappal már mi leszünk a vadnyugat hősei.

paroka.jpg

Kalóz jelmezünkhöz elég lehet egy fehér vászoning, egy fém vállfa horog része, és egy bővebb nadrág. A szettet kiegészíthetjük egy fekete kalapgumiból és papírkorongból készült szemkötővel. Ha még fokozni szeretnénk a hatást használhatunk arcfestő kellékeket is. Egy-egy szemceruzával rajzolt vasmacska "tetoválás" jól mutat a karunkon, vagy lábunkon.

piroska_kaloz.jpg

Jó néhány éve készítettem indián jelmezt. Nem kellett hozzá sok dolog. A szekrényben találtam egy bőrmellényt, és egy farmer pólót. A fejdíszhez barátnőmtől kaptam fácántollakat, amiket egy fehér bőrcsík darabra erősítettem. A fácántollakat egymás mellé helyeztem a bőrcsíkom hátulján, amit természetesen előre kimértem és levágtam. Ezután egy fehér kötésrögzítő ragasztó szalaggal, amit otthon találtam, végig ragasztottam a toll sort. Az elkészült fejdíszt egy nagy gémkapoccsal rögzítettem.

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

Néhány videóm ad néhány tippet még nektek! Itt egy régi pólómat alakítom át.

Itt fekete kartont használok.

Szólj hozzá

bőr indián toll filc kalóz jelmez cowboy ragasztószalag