2019. okt 11.

Videó önéletrajz, CV

írta: Sz. Barta Ágnes
Videó önéletrajz, CV

Videó önéletrajz, CV

Aki videózással foglalkozik annak úgy gondolom elengedhetetlen, hogy legyen egy videó önéletrajza. Így gondoltam ezt már évekkel ezelőtt is amikor megszületett az ötlet a fejemben, hogyan szeretném mindezt kivitelezni. Megírtam a szinapszist, ami néhány mondatban összefoglalja a film lényegét. Megterveztem a storyboard és az animatik segítségével, hogy mi legyen a képen, mikor legyen ott, és meddig tartson. Ezekről a fázisokról már olvashattatok régebbi bejegyzésemben. Végig gondoltam, hogy mit szeretnék elmondani, és azt felvettem hangrögzítő segítségével. Kerestem a filmemhez passzoló zenét. Kerestem a film szövegét alátámasztó fotókat az alkotásaimról. Azt gondoltam, hogy ez még kevés. Kevés a hang, a zene, az álló kép, még mozgó felvételt is szerettem volna a filmbe tenni, hogy ne legyen annyira statikus. Mivel 2010 decemberében, azaz amikor készült a film, már anya voltam, így volt egy csomó játékunk otthon. A másfél éves lányom egyik kedvenc játékát hívtam segítségül a filmemhez: a mágneses rajztábláját. Onnan jutott eszembe, hogy ilyesmit használhatnék, hogy régen volt egy mese, amit nagyon szerettem. Ott Linda a magyar akciófilm-hős rajzolt esti mesét ceruzával papírra. A TV-s meséiről nem találtam csak hangfelvételeket sajnos. Az akció-vígjáték sorozat viszont utólag megnézve elképesztő élményt adott néhány éve, akkor még tudtunk izgalmas akció-vígjáték sorozatot gyártani. :)

Egyedül dolgoztam. Én vettem fel a videót kézből, miközben a másik kezemmel rajzoltam. Elég kifacsart helyzetbe kellett emiatt rajtolnom és a mágnestábla sem enged túl finom rajzolatot létrehozni. Az eredmény viszont így is nagyon tetszett nekem.

Először egy almát rajzolok. Ez azt jelképezi, hogy az én személyiségem is úgy ért meg a sok érdekes szakot elsajátítva, ahogyan az alma a képen.

A második rajz egy papírköteget ábrázol. Ez arra utal, hogy rengeteget rajzoltam gyerekkorom óta, míg elértem arra a szintre, amin vagyok. :)

A harmadik rajzot érdekes oldalról kezdtem rajzolni. Már óvodás koromban oda voltam az olyan rajzolásmódért, amiben a végén derül ki, hogy mit is ábrázol a kép. (Ezt a technikát már oviskoromban tökélyre fejlesztettem fejjel lefelé rajzolt kutyámmal.) Az elkészült kép a videóban önmagáért beszél. Saját magamat rajzoltam le munka közben.

A negyedik rajzon egy szimbolikus Mona Lisa-t készítettem, arra utalva ezzel, hogy a célom, hogy egyszer én is egy ilyen fantasztikus, mindenki által ismert és elismert művet alkossak.

A videó önéletrajzom már igényli a frissítést. Az elején lévő adatokban még a régi honlapcímem szerepel a névjegykártyán. (Akkoriban -bő 12 évvel ezelőtt- született az ötlet, hogy létrehozunk egy olyan weboldalt, amit mindenki saját kényére-kedvére alakíthat. Sajnos a fejlesztést tanulmányaim miatt abbahagytuk a férjemmel, pedig jócskán megelőztük az ötlettel a korunkat.) A film a technikájában is igényli már a frissítést, de szerettem volna megmutatni nektek mielőtt az újba belefognék.

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Boldog Karácsonyt! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

 

Szólj hozzá

film videó animáció grafika lakberendezés vágás divattervezés