2021. okt 01.

Előkerült tervek

írta: Sz. Barta Ágnes
Előkerült tervek

Terveztem én már mindenféle papírra. Rengetegféle eszközt próbáltam, a körömlakkot is ideértve, amivel nagyon látványos és gyors eredményt érhetünk el. Ihlet adó volt nekem az Iparművészeti egyetem könyvtára, ahol rengeteg híres tervező divatrajzaiból töltekezhettem. Fénymásoltam belőle nekem tetsző terveket, az otthoni magazinokból pedig pausszal, vagy indigóval másoltam át az alakokat, de azért saját tervezésű nyújtott alakokat is sűrűn rajzoltam. A ruhaterveket, amikor saját figurát használtam széles vállú, széles csípőjű alakokra alkottam meg. Ilyenek voltak általában a nőalakjaim. Gyakran sétáló, vagy kontraposztban ábrázolt nő alakokat "öltöztettem" fel. Nagyon nőies ruhatervek születtek mindig a kezeim alatt. Sportos ruhákat nem terveztem soha, legfeljebb táncos ruhát. Férfi ruhát sem terveztem, egy díszzsebkendő kivételével. Mindig olyanokat terveztem, amiket én is szívesen viselnék.

Az alább látható, néhány éve készített ruhatervekeimet, a kis házam egy szekrénye rejtett eddig előlem.

Ezek mellett az ominózus tervek mellett láthatunk anyagmintákat is, amikből a ruhák elkészítését terveztem.

Előkerült a szekrényem mélyéről lakberendezési ötleteim egy része is. Ezek a tervek úgy készültek, hogy lefotóztam az átalakítani kívánt szobát és számítógépes programban belerajzoltam a képbe a kívánt tárgyakat. Arra kellett figyelnem, hogy térbe rajzoljam meg őket, ami többé kevésbé sikerült is. Nehéz persze azt lerajzolni, ami még nem is létezik. Különösen, ha még árnyékok rajzolásával is akar bajlódni az ember. Ez külön művészet. Én csak gyors vázlatokat készítettem, ezért az árnyékok nem jöhettek szóba. Igaz máshol sem volt árnyék a képen.

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok! 

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes/

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com/ 

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Itt megnézhetitek divattervezésről szóló lejátszási listám videóit. Jó szórakozást!

Itt pedig lakberendezésről szóló videómat láthatjátok.

Szólj hozzá

rajz technika grafika papír ceruza tervezés matrica anyag divattervezés divatrajz pauszpapír rajzlap anyagminta tűfilc