2020. dec 11.

Sorozatot adtam le néhány pályázatra

írta: Sz. Barta Ágnes
Sorozatot adtam le néhány pályázatra

Voltam portfólió review-n jó néhány éve. Több magyar és külföldi fotóművésszel lehetett beszélgetni a fotóinkról. Általában tetszettek a fotóim nekik, különös tekintettel a sorozataimra. Buzdítottak, hogy főleg azokkal foglalkozzak. A sorozatok egy-egy történetet mesélnek el, és a fotós egyénisége is jobban megmutatkozik a néző számára általuk.

A review-n bemutatott sorozataim a "Konyhaművészet" című, a "Város torzó" című és a "Régen és ma" című volt. Ezeket a honlapom (www.bartacreativestudio.com) galériájában tekinthetitek meg. Ezek közül a "Régen és ma" sorozatomból kettő képet ki is állítottak az Esztergomi biennálén, de erről már írtam egy régebbi bejegyzésemben.

Készítettem téli jégvirágos, jégcsapos sorozatot is. Ezeknek a nagyított képeknek a hátuljára később karácsonyi üzenetet írtam és karácsonyi üdvözlőlapnak adtam oda családtagjaimnak és barátaimnak.

Szeretek lovakat fotózni és mivel a ló nagyon szép látvány, ezért ezeket a fotóimat általában nagyon kedvelik. 

Tájképeket és városképeket is szívesen fotózok.

A romos város fotóim már kicsit szűkebb körben népszerűek. Itt a nagyítógép alatt játszottam és abból alakultak egyedi, sokszorosíthatatlan képeim. 

Ezenkívül, mivel divattervezést tanultam, nem maradhattak ki a divatfotók sem. Menyasszonyi ruhám terveinek egy része is így készült. Kontaktjaim hátteréül éjszakai városképeim szolgáltak. Nagyon élveztem a játékot a nagyítógép alatt, papírt és csipkét rakosgatva a ruhatervek kialakításához.

vasarcsarnok.png

Ha szeretnétek még nézegetni a képeimet megtehetitek az Instagram, Facebook, vagy Pinterest oldalamon, vagy a honlapomon is. A lenti videót meg a YouTube csatornámon tekinthetitek meg.

Szólj hozzá

fotó sorozat film esemény konyha pályázat technika kiállítás fekete-fehér kontakt élmény fotók felvétel tervezés részlet vizsgamunka fényképek kompozíció előhívás eljárás nagyítás sötétkamra fotópapír fényérzékeny Dánia üveg negatív fekete-fehér film Konyhaművészet vegyianyagok Forte film- és papírgyár exponáló óra nagyítógép levilágítás fekete-fehér fotó fotózáshoz