2021. jan 15.

Vendégkönyv, most már a könyvespolcomon vendégeskedik

írta: Sz. Barta Ágnes
Vendégkönyv, most már a könyvespolcomon vendégeskedik

fotoalbum.jpg

Egyik barátnőm mutatta meg nekem a könyvkötés alapjait egy általa készített, nekem ajándékozott kis könyvecskével. Ezután sok fényképalbumot készítettem ajándékba, amelyekbe saját nagyítású, fekete-fehér fotóimat ragasztottam be, sok örömet okozva ezzel a megajándékozottaknak. A könyvecskék borítójához rendszerint különleges papírokat választottam. Ilyenek voltak például a metál színű kartonok vagy a bőrhatású karton is. Volt olyan fényképalbum, aminek a borítóját még vászonnal is bevontam. Az előlapra odaírtam a legszebb írásomat elővéve, hogy miről szól az album. Férjemmel közösen is készítettünk könyvet. Ehhez saját családi történeteimet illusztrálva kinyomtattam vastag fényes papírra. A lapokat oldalszám szerint egymásmellé tettük, összeillesztettük és összevarrtuk. Erre ragasztottuk rá a borítót, amit textillel is bevontunk. Nagyon nehezek voltak a lapok ezért nagyon óvatosan kellett bánni a könyvvel. Több példányt készítettünk, így a családon belül ajándékba is tudtunk adni belőle.  

eskuvore.jpg

Az esküvőmre vendégkönyvet is készítettem a rengeteg saját készítésű dologgal együtt, amiről már régebben írtam nektek. A vendégkönyvem előlapjához szintén a bőrhatású kartont használtam. A belső lapokhoz meg gyönyörű merített papírokat szemeltem ki a kedvenc papírnagykereskedésemben. Méretre vágtam a lapokat. A bőrhatású kartonlapokat alulra és felülre tettem a mintájával kifelé a belső lapokra borítva. A lyukasztómmal kilyukasztottam őket egyszerre négy helyen. A lyukakba barna szaténszalagot fűztem és a közepén masnit raktam rá. A lakodalmamon pedig kiraktam az asztalra egy tollal, hogy akinek van kedve írjon bele nekünk valamit. Sok kedves üzenetet kaptunk, ami még inkább emlékezetessé és széppé tette nekünk a "Nagy napot".

kiallitasra.jpg

2018 végén kiállították néhány meseillusztrációmat Pócsmegyeren. Már későn gondoltam a vendégkönyvre, ezért nem saját készítésű könyvet vittem, hanem egy kedves spirálfüzetem spirálrészére kötöttem lila kötéllel fel egy tollat, és írtam egy bevezető szöveget az első lapra. Nem bántam meg, hogy előkészültem a füzettel, mert a kedves hozzászólások nagyon lelkesítőek voltak.

Ezzel a mai témám végéhez értem. Találkozunk jövőhét péntek 11 órakor! Addig ezeken a csatornákon is megtalálhattok! Sziasztok!

https://hu.pinterest.com/szocs_barta_agnes

https://www.instagram.com/bartacreativestudio

https://www.facebook.com/bARTamuhely​

https://www.facebook.com/bartacreativestudio

https://www.bartacreativestudio.com

https://www.youtube.com/c/bARTacreativestudio

https://www.youtube.com/channel/UCMYeOdB0QyaATysRCunOMWg

ha rendelnél a pólóboltomból...

https://pm111991.polomania.hu/termekek

https://www.vegyelhazait.hu/bolt/bartacreativestudio-2574

és ha támogatni szeretnél...

https://www.donably.com/barta-creative-studio

 

Nézzétek meg kis videómat, amiben trükkös könyvecskét készítek!

Nézzétek meg hogy készült a pörgetős könyvem, amiről bejegyzést is írtam!

 

Szólj hozzá

fotó kép esemény könyv borító képek technika kiállítás alkotás ajándék fotóalbum papír toll tervezés fűzés ragasztás kartonpapír vágás könyvkötés vendégkönyv könyvborító nagyítás merített papír esküvőre fotópapír szaténszalag lyukasztás fekete-fehér fotó kiállításra bőrutánzatú papír metálfényű papír